Burgemeester Wienen en Shelter City-gast hijsen Mensenrechtenvlag

De Nederlandse organisaties tegen discriminatie lanceren op donderdag 10 december, de internationale Dag van de Mensenrechten, de Mensenrechtenvlag. Deze vlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. In Haarlem wordt de Mensenrechtenvlag gehesen door burgemeester Jos Wienen en de Haarlemse Shelter City-gast.

 

De mensenrechtenvlag wordt gehesen op de Raakspoort, Zijlpoort en op de toren van de Bavokerk. Het stadhuis staat momenteel in de steigers, waardoor de mensenrechtenvlag daar helaas niet wappert. Deze vlag is een uniek Nederlands initiatief.

Burgemeester Jos Wienen “Mensrechten lijken vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd onder druk. Wij hijsen deze vlag, omdat we universele mensenrechten belangrijk vinden en ondersteunen. Deze vlag is van en voor iedereen. Het onderstreept de waarde van mensenrechten. Om die reden doen wij, als sociale stad, mee aan het Shelter City project”.

 

Haarlem is één van de twaalf Nederlandse Shelter Cities en mensenrechtenactivist Gaca uit het Afrikaanse Burundi. Met het project Shelter City zorgen biedt elk jaar een tijdelijk toevluchtsoord voor een buitenlandse mensenrechtenverdediger. Haarlem biedt sinds begin oktober onderdak aan vrijwilligers van de Pletterij en Vluchtelingenwerk er voor dat mensenrechtenactivisten hier drie maanden op adem kunnen komen en in veiligheid hun werk kunnen voortzetten.

 

 

Foto: Marisa Beretta

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK