Caprera Openluchttheater en Wandelpark bestaat 75 jaar

Dit jaar bestaat stichting Caprera Openluchttheater en Wandelpark 75 jaar. In 1948 werd Caprera op initiatief van de Wethouder van Geluk en met financiële steun van negentig inwoners van Bloemendaal opgericht. De visie was toen dat er in de tijd van wederopbouw een plek voor rust (natuur) en ontspanning (cultuur) nodig was, waar iedereen welkom was. In 2023 is dit nog steeds het uitgangspunt en is deze verbinding met de gemeenschap net zo belangrijk als toen. Juist daarom is dit de rode draad in de gehele programmering van dit jaar. 

 

Vooral tijdens corona (en het uitvallen van veel programma) is gebleken dat er veel verborgen verhalen en tradities leven onder de bezoekers uit Bloemendaal en omgeving. Verhalen die verbonden zijn met momenten van groot verdriet of juist groot geluk. Met dit gegeven trekken theatermakers Hanna Timmers en Gerbrand Bos met hun ontmoetingsplek de ‘Taxi Salon’ een jaar lang door Bloemendaal om op zoek te gaan naar deze mooie verhalen. Unieke ontmoetingen en gesprekken waaruit vier intieme voorstellingen op het podium van Openluchttheater Caprera rollen.

 

 

De Taxi Salon is een van de vele mooie initiatieven om het 75 jarig bestaan van Caprera te vieren. Daarnaast wordt het jubileumjaar afgetrapt met het Caprera Licht Festival; een betoverende wandeling rondom het theater met prachtige lichtkunstwerken van vooraanstaande kunstenaars. Je loopt op je gemak langs maar liefst 13 lichtkunstwerken en eindigt op ons hoofdpodium waar er een spectaculaire 3D video wordt geprojecteerd. De wandeling is ongeveer 1,5 km lang en is ook zeer geschikt voor de hele familie. Ieder kwartier start een kleine groep zodat je in alle rust de lichtkunstwerken kan bekijken. Op ons horecaplein kun je na afloop nagenieten met een lekker (warm) drankje.

Naast het Caprera Licht Festival kan je dit jaar heel veel meer verwachten. Op het programma staan onder andere optredens van Nederlandse topartiesten als Diggy Dex, Edwin Evers Band, Nielson, en HAEVN. Floor Jansen en Rolf Sanchez maken hun Caprera debuut. In samenwerking met Patronaat presenteert Caprera de band The Dead South, de Wardruna en de Engelse singer/songwriter Jonathan Jeremiah. Er is cabaret van Youp van ‘t Hek, Theo Maassen, René van Meurs en Kasper van der Laan. Later dit voorjaar worden er meer namen en evenementen toegevoegd aan het programma. Dus houdt de website en de social media van Caprera goed in de gaten, zodat je niks hoeft te missen van het mooie jubileum programma!

 

WWW.CAPRERA.NU

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK