Cello Biënnale wordt thuisbezorgd

Het ongelooflijke is gebeurd. Uiteindelijk heeft het coronavirus ons toch nog ingehaald. Tot voor zeer kort leek de presentatie van het gehele festivalprogramma nog mogelijk. De musici uit binnen- en buitenland wilden allemaal komen spelen en het publiek wilde erbij zijn: in een razend tempo raakten alle beschikbare kaarten uitverkocht.

Door de beperkende en beschermende maatregelen zoals die nu zijn afgekondigd kan de Cello Biënnale 2020 niet meer plaatsvinden zoals gepland. Het publiek is tot een zeer laag maximum van 30 personen per voorstelling teruggebracht en reizen wordt ontraden. In die omstandigheid is de Cello Biënnale zoals die was opgezet niet meer realistisch.

Maar….we laten het er niet bij zitten!
Van 23 tot en met 30 oktober gaat de Cello Biënnale Online, een editie die helemaal wordt gemaakt met Nederlandse topcellisten. 

 

Onlinefestival zonder live-publiek

Dagelijks om 14.00 en 20.15 uur

Acht dagen lang worden om 14.00 uur en 20.15 uur vanuit het Muziekgebouw en het BIMHUIS live-optredens door de top van de Nederlandse cellowereld gestreamd. De optredens zijn zonder publiek en de streams zijn gratis. Ook het Nationaal Cello Concours gaat door en is via een live-stream te volgen. We doen dit samen met de NTR, Radio 4 en NPO 2 Extra zodat grote geluid- en beeldkwaliteit is gegarandeerd.

Nieuw onlineprogramma

The Cello Takes Over! | The Next Generation

Het thema The Cello Takes Over, waarbij de cello het repertoire van andere instrumenten hergebruikt, zorgt voor verrassingen en bijzondere muziek in vrijwel alle programma’s. En The Next Generation, de jonge toptalenten die de grote namen van de toekomst beloven te worden, zijn er bijna allemaal. Symfonieorkesten kunnen nu niet optreden, maar des te opvallender zijn de vele uitstekende ensembles die gaan spelen, zoals De Cellisten van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Asko|Schönberg, Calefax, Cello Octet Amsterdam, Amsterdam Sinfonietta en hetAmsterdams Andalusisch Orkest.
 
Geen Bach & Breakfast dit keer, maar geen Biënnale zonder Bach. Alexander Warenberg en Joachim Eijlander gaan een suite spelen. Veel opvallende programma’s kunnen gewoon doorgaan, zoals Elegie voor Anner Bijlsma, Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band, Remember Me, Chopin Natuurlijk!, De Martijn Padding Show en Rituelen van Maya Fridman.

En er zijn nieuwe programma’s zoals Metrocelli, met de cellisten van het Metropole Orkest in het BIMHUIS. We kijken uit naar het dubbelconcert voor cello en kamancheh van Rembrandt Frerichs, mét de twee internationale sterren waarvoor het werk is geschreven. De befaamde Iraanse Kamanchehspeler Kayhan Kalhor en de jonge Iraans/Oostenrijkse stercellist Kian Soltani verbleven al in Nederland en zijn er dus gewoon bij.

 

Bekijk hier het hele programma KLIK

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK