De Balie Live – met Rutger Groot Wassink & Bernard Leenstra

Nu hun zalen gesloten zijn, wil De Balie de ontmoeting en het publieke gesprek voortzetten met De Balie Live. Programmamakers spreken in De Balie Live met gasten over kunst, cultuur en de actualiteit. Vandaag sprak De Balie-programmamaker Tim Wagemakers met de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink en huisarts in opleiding Bernard Leenstra. Een gesprek over thuisquarantaine en ziek zijn, de druk op de Amsterdamse zorg en de maatregelen om Amsterdamse zelfstandigen door de crisis te helpen.

Wethouder Groot Wassink doet onder meer een appèl aan studenten op Uilenstede die de afgelopen dagen nog steeds feestjes organiseerden. “Hou daar onmiddelijk mee op! De maatregelen zijn echt niet allemaal even leuk, maar hou je er aan”.  

Huisarts Leenstra vertelt vanuit huis over wat het betekent om corona te hebben. Hij beschrijft het alsof er “een olifant op je borst zit”. En vertelt hij hoe belangrijk hij het vindt dat jongeren snappen dat corona ook enorme gevolgen kan hebben voor jonge mensen. “Ik ben net 31 jaar geworden. Twee weken geleden liep ik de halve marathon van Den Haag. Nu ben ik na 5 minuten douchen bekaf en slaap ik 16 uur per dag.” De beelden van feestjes op Uilenstede deden hem dan ook “pijn aan zijn ogen.” 

Bekijk het hele gesprek hier. 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK