De Week van de Toekomst, De Balie online

We zijn in een nieuwe werkelijkheid beland. Hoe de toekomst er twee maanden geleden uitzag, is nu verleden tijd. De Balie heeft de afgelopen jaren grote denkers uitgenodigd om hun blik op de toekomst met het publiek te delen. Komt die toekomst nu misschien dichterbij? Deze week geven we met grote denkers die in De Balie zijn geweest én met live gesprekken met bijzondere gasten een voorzet voor de nieuwe toekomst. Met o.a. econoom Bas Jacobs, bioloog George Monbiot, burgemeester Aboutaleb, econoom Kate Raworth en filosoof Maxim Februari. Ook deze week: schrijver Jessica Durlacher over Roman Polanski, zijn nieuwste film J’Accuse en #MeToo. Hoe moeten we het werk van de controversiële regisseur zien? 

 

  • Dinsdag vanaf 19:00 uur: De Balie Live over J’accuse, Roman Polanski en #MeToo – De Balie-programmamaker Parwin Mirrahimyinterviewt schrijver Jessica Durlacher in aanloop naar de Nederlandse release van de nieuwste film van de controversiële regisseur Roman Polanski. “#Metoo rekent af met een misbruikende seksuele moraal, maar wil dat zeggen dat de kunstwerken van hen die we verdenken van misbruik niet langer als autonome artefacten kunnen worden bekeken en genoten?” vraagt Durlacher zich af. 

  • Woendag vanaf 19:00 uur: De Balie Live met econoom Bas Jacobs – Hoe maakt een land een omslag naar 1,5-metereconomie? En wat vindt Jacobs van de vaak geponeerde tegenstelling tussen gezondheid en economie? De Balie-programmamaker Tim Wagemakers interviewt Jacobs over de toekomst van de Nederlandse en de internationale economie. 
  • Donderdag om 17:00 uur: De Balie Live over J’accuse, Roman Polanski en #MeToo – Op de dag van de release van de film J’accuse van Roman Polanksi herhalen we het De Balie Live-gesprek met Jessica Durlacher. Vanaf vandaag staat de film op PICL, samen met het verdiepende gesprek van De Balie. De film is tegen de reguliere prijs te bekijken, het Balie-gesprek is voor iedereen gratis te zien. 
  • Donderdag vanaf 19:00 uur: Kate Raworth over de Donut Economie Amsterdam maakte woensdag haar nieuwe circulaire strategie bekend: een speciaal voor de stad ontwikkelde uitwerking van het ‘donut model’ van de Britse econoom Kate Raworth. In 2018 presenteerde Raworth dit model in De Balie. (Juni 2018)

  • Vrijdag vanaf 19:00 uur: De Balie Live met Maxim Februari – Hoe moeten we omgaan met de delicate balans tussen veiligheid en privacy? Tim Wagemakers interviewt filosoof en schrijver Maxim Februari.
  • Zaterdag vanaf 19:00 uur: Roerige Steden: De Toekomst van Europa? – Een gesprek tussen de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en de burgemeester van Berlijn Michael Müller. Veel Europese steden staan voor overeenkomstige uitdagingen. Ligt de toekomst van Europese samenwerking eerder tussen steden dan tussen landen? (November 2019)
  • Zondag vanaf 16:00 uur: De Toekomst van het Voetbal – Bij gebrek aan voetbal op televisie spreken wij op zondag-sportdag met de golden boy onder de Nederlandse voetbaljournalisten Pieter Zwart én de mensen die het voetbal van vandaag en morgen vormgeven de belangrijkste ontwikkelingen. Op en buiten het veld. (Mei 2019)
  • Zondag vanaf 19:00 uur: George Monbiot: uit de puinhopen – De ‘saamhorigheidspolitiek’ van bioloog en journalist George Monbiot is nog nooit zo actueel geweest. In dit programma deelt hij zijn visie op een nieuwe politiek. Hoe maken we een omslag naar medemenselijkheid en solidariteit als kernwaarden voor een betere wereld? (Oktober 2018

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »