Dorpskerk Bloemendaal dagelijks open, ook online.

In deze onzekere tijden probeert de Dorpskerk van Bloemendaal als ankerpunt in het dorp een rol van betekenis te spelen. Tal van initiatieven zijn genomen om juist nu ook de kwetsbare dorpsgenoten bij te staan.

 

  • De Dorpskerk van Bloemendaal is vanaf nu dagelijks van 12.00 tot 14.00 uur open, voor een ieder die behoefte heeft aan stilte en bezinning of een kaarsje aan wil steken. Om even in de eeuwenoude atmosfeer van de Dorpskerk wat op adem te komen.
  • Vanaf aanstaande woensdag 25 maart tot Pasen is er elke dag om 10.30 uur een online viering via Radio Bloemendaal door ds. Juup van Werkhoven-Romeijn met een tekst, poëzie en muziek, ter bemoediging.
  • Elke zondag is de zondagse dienst van 10.00 uur online te beluisteren én te bekijken via Radio Bloemendaal. In de dienst zoeken wij naar goed tegengif tegen angst en benauwdheid.

 

Er zijn ook ‘belrondes’ door de kerkenraad aan gemeenteleden, kaartenacties voor kwetsbare Bloemendalers. Wij zijn in beweging en zoeken meer manieren om iedereen online op een bemoedigende manier gezelschap te houden.

 

“We hebben elkaar hard nodig deze dagen om de moed er een beetje in te houden. De verhalen die al meer dan 2000 jaar met ons meegaan zijn juist ook geschreven voor tijden als deze. Om mensen in onzekerheid een hart onder de riem te steken.” aldus Ad van Nieuwpoort, predikant te Bloemendaal en Overveen.

 

Dorpskerk Bloemendaal

De Protestantse Gemeente van Bloemendaal en Overveen is een open, oecumenisch gezinde gemeente die haar inspiratie vindt in de Bijbelse woorden. Meer informatie via www.kerkpleinbloemendaal.nl.

 

De online vieringen door de week en op zondag zijn te beluisteren en zien via www.radiobloemendaal.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »