Een online experiment waar de kijker via livestream in verdwijnt

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe voorstelling, een online experiment. Regisseur Eva Line de Boer creëerde coronaproof samen met een artistiek team SWIPE ISLAND. Over de liefde, identiteit en seksualiteit.

 

In SWIPE ISLAND gaan in het grensgebied tussen on- en offline verschillende sprookjesachtige personages op zoek naar de ultieme vorm van liefde en jij mag daar getuige van zijn. Het experimenteert in een hedendaagse beeldtaal met een mix van verschillende online en virtuele werelden, onderwater soundscapes en digitale kostuums. Ontdek de personages van acteurs Giovanni Brand, Kimberley Agyarko, Meriç Tuna Yildiz en Pip Lieke Lucas chattend achter hun webcams, beleef hun eerste stappen in een digitaal parallel universum, duik mee onder water, swipe naar verschillende (tussen) werelden. Verken de grenzen tussen technologie, lichaam en identiteit.

 

Sprong in het diepe
‘Het is een online experiment en een sprong in het diepe’, aldus regisseur Eva Line de Boer. ‘We zien wel waar we boven komen. Voor ons hele team is dit een nieuwe vorm van werken en creëren, waarbij we niet precies weten wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. We hopen de kijker onder te kunnen dompelen in ons on- en offline universum en vooral in alle werelden die daar tussenin ontstaan. Waar alles mogelijk is. Deze tijd biedt ons een heel spannende, maar intrigerende manier van werken waarin we nieuwe mogelijkheden op het gebied van theater verkennen. Hoe ver kunnen we dat wat theater is oprekken? Al vanaf het begin van de corona crisis kijk ik uit naar een project als deze.’

 

SWIPE ISLAND

Theaterproductiehuis Zeelandia – Eva Line de Boer

31 MRT T/M 2 APR

Bepaal zelf je ticketprijs Meer info & tickets

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK