Geef vrijwilligers op voor de Nationale Vrijwilligersprijzen

De Nationale Vrijwilligersprijzen worden dit jaar weer uitgereikt op 10 juni. In heel Nederland zijn er genoeg vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die veel werk verzetten. Jurylid Nanoah Struik doet een oproep aan al die organisaties om zich te nomineren. Op deze manier krijgt vrijwilligerswerk de erkenning die het verdient en stimuleren we anderen om ook vrijwilliger te worden. Het is nodig. Juist in deze tijd.

 

 

Hoe zou Nederland eruitzien zonder vrijwilligers? Dat is niet voor te stellen. Vrijwilligers verzetten ongelooflijk veel werk. Ze doen dat vanuit de liefde van hun hart en bereiken daarmee resultaten die je vaak niet in de jaarrekening kunt teruglezen. Hoe leg je uit dat iemand in armoede weer zin kreeg in het leven doordat een vrijwillige coach naast hem ging staan? Hoe leg je uit dat een buurthuis open kon blijven doordat vrijwilligers zorg hebben voor hun buurt? Dat mensen kunnen sporten dankzij vrijwilligers? Hoe leg je uit dat een iftar gegeven kon worden in een inloophuis voor dakloze moslims dankzij voedseldonaties door bedrijven en vrijwillige koks?
 
Vrijwilligers verdienen erkenning en waardering
Met de Nationale Vrijwilligersprijzen kunnen vrijwilligers in het zonnetje gezet worden. 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet met als thema nieuwe gezichten. De bedoeling is dat zoveel mogelijk nieuwe mensen en initiatieven meedingen naar de prijzen. Er zijn drie categorieën in de Nationale Vrijwilligersprijzen: voor lokale initiatieven of organisaties, maar ook voor afdelingen van landelijke organisaties. Iedereen kan zijn initiatief of organisatie tot en met 28 maart 2021 zelf aanmelden. Voor landelijke initiatieven of organisaties moet het bedrijfsleven hun favoriete organisaties aanmelden. En ten slotte individueel: die ene vrijwilliger of die vrijwilligers die extra bijzonder zijn voor een initiatief of organisatie.
In juni reikt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijzen uit.
 
Meer informatie en over hoe je vrijwilligers kan aanmelden is te vinden op de website.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK