Harriet Booij- Venekamp doneert KNRM Zandvoort 1.200 euro

Vrijdag 9 maart werd Harriet Booij – Venekamp 77 jaar. De geboren Zandvoortse doneerde een dag later 1.200 euro aan de KNRM Zandvoort. Voor haar verjaardag wilde zij geen persoonlijke cadeaus en vroeg in plaats daarvan om een donatie voor KNRM Zandvoort. “Laat het station kiezen waar ze het geld aan willen besteden om goed uitgerust hun werk te kunnen doen.”, aldus de jarige.

 

De fervent hockey-en tennisster trouwde met een verwoed zeiler. Vanaf 1976 raakte zij verknocht aan de Zeeuwse wateren en al snel volgden er lange reizen over zee op hun zeilboot Contest 35. De KNRM hebben ze gelukkig nooit nodig gehad. Wel zagen ze de KNRM buitengaats regelmatig oefenen en assistentie verlenen aan anderen.

 

“Nu onze oudste dochter en schoonzoon zelf varen met de Contest ‘Humpie’ en zij vele tochten maken op zee met hun kinderen, geeft het mij een gerust gevoel dat jullie er als KNRM zijn. Zandvoort heeft nog altijd een warm plekje in mijn hart.”, aldus Harriet Booij. Schipper Jan Willem van den Bout van KNRM Zandvoort is heel blij met de donatie: “Het is natuurlijk fantastisch dat iemand ons zo’n warm hart toedraagt. Die waardering is waarvoor we ons elke dag weer inzetten en we dit vrijwilligerswerk met zoveel liefde doen.”

 

KNRM Zandvoort

Het bemanningstation KNRM Zandvoort heeft 31 opstappers, bemanningsleden waaronder een schipper en drie plaatsvervangend schippers die elk moment opgeroepen kunnen worden om te helpen bij een reddingsactie. Dit zijn er gemiddeld zo’n 30 per jaar. Zij oefenen elke zaterdagochtend en zijn maandagavond aanwezig voor het nodige onderhoud. De plaatselijke commissie bestaat uit vijf leden die de organisatie rondom het station faciliteren.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK