Help Ruigoord uit de Brand!

Zoals de meesten inmiddels weten begint voor Ruigoord het jaar 2022 met een flinke tegenslag. Het heengaan van de Luchtbus en de DAF-bus voelt als een groot emotioneel verlies, menig traantje is al gelaten. De prachtige oldtimers zullen nooit meer op een nieuwe legendarische reis gaan en de traditie voortzetten die de afgelopen 50 jaar is opgebouwd. Ze reden naar verre orde, gaven een thuisbasis op festivals in het buitenland en vormden op de eigen festivals in het dorp twee belangrijke podia. Het enige dat we nu nog rest zijn herinneringen die zij koesteren.

 

Ons MaakCentrum in as

Met het in vlammen opgaan van de schuur is echter ook het kloppend hart van de Ruigoordiaanse bedrijvigheid vergaan. Daar waar het MaakCentrum zich bevond ligt nu een zwartgeblakerde krater, met daarbovenop een grote berg puin en kromgetrokken staal. In de schuur werden alle decors, beelden en groot onderhoud voor ateliers, pastorie en kerk vervaardigd en voorbereid. Alle decors voor het Ballonnenfeest zijn hier gemaakt. Menig beeld van de tientallen beeldenroutes zagen hier het licht. Ook het onderhoud en restauratie van de bussen vond hier plaats. Kortom, zonder schuur, geen Ruigoord.

Het gebouw zelf is weliswaar verzekerd, maar eer er een nieuwe staat is men zo twee jaar verder, die tijd hebben ze niet. Erger is dat de inboedel van de schuur hoogstwaarschijnlijk helemaal niet verzekerd is. Zeker voor 150.000 euro aan gereedschap en festivalapparatuur is verloren gegaan. Denk aan zaagtafels, las-apparaten, steigers, ladders, elektrisch gereedschap, handgereedschap, maar ook festivaltenten, sound-systems, zonnepanelen en wat al niet meer. Iedere dag herinnert iemand zich weer iets anders en is daar opnieuw het besef: ‘O ja ook dit zijn we kwijt.’

Het is onmogelijk om festivals te organiseren zonder de schuur en alles wat hier in stond. Nu er twee jaar geen festivals zijn geweest, geen event mogelijk was, voelt dit als een laatste doodsteek. Hoe moeten ze zich voorbereiden op vijftig jaar Ruigoord?

 

Doneer Nu

Natuurlijk gaan ze niet bij de pakken neerzitten. Ze zijn al flink bezig met de schade te herstellen. Er wordt rondgekeken naar nieuwe bussen, romney loodsen, containers, etc. Ze willen in ieder geval op korte termijn een kleine tijdelijke werkplaats opzetten. Zij vragen bij deze ook onze vrienden om hulp. Ze zijn daarom een campagne gestart ‘Help Ruigoord uit de brand.’ Iedere donatie hoe klein ook is welkom. Ze hebben als streefbedrag 75000 euro. Wil je doneren? Hun dank is groot.

 

Hulp in natura

Behalve met geld kan je ook helpen met gereedschap en andere spullen.Heb je een eigen klusbedrijf, dan kun je een stuk gereedschap kopen en is dat aftrekbaar. Dat scheelt weer! De lijst met spullen zal spoedig gedeeld worden op de Ruigoord website en in de Facebookpagina.

 

Sharing is caring

Kun je niet doneren, weet ook dat het delen van de Facebookberichten heel lucratief is. Op die manier boost je het Facebook-algoritme en krijgen veel meer mensen onze berichten te zien. Dat vertaalt zich terug in meer donaties.

 

Word lid van de Facebook communitygroep ‘Help Ruigoord uit de brand.’

Ze hebben speciaal voor deze campagne een nieuwe communitygroep opgericht. Hierin delen ze hun progressie, maar vragen ze ook fysieke hulp bijvoorbeeld voor het opruimen en bouwen van de loods. Verder kun je hier ook zelf ideeën lanceren voor leuke acties, zo doen ze het echt samen met al hun vrienden.

 

Word lid van de Facebookpagina

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK