Jessie Jazz Vuijk nieuwe social ambassador van Free a Girl

Jessie Jazz Vuijk, model en ondernemer is, sinds Internationale Vrouwendag, de nieuwe social ambassador van Free a Girl.  Zij zal zich samen met Free a Girl gaan inzetten om aandacht te vragen voor de 2 miljoen minderjarige meisjes die iedere dag slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. Jessie was al eerder het gezicht van de Voice for Justice campagne van de stichting en gaat zich nu vooral inzetten op thema’s als traumacounselling en women empowerment.

 

Jessie sluit zich aan bij de grote groep social influencers, waaronder Romy Monteiro, Sophie Milzink, Annekee Molenaar & Juultje Tieleman met de belofte om komend jaar het gezicht te zijn van de stichting en te vechten tegen het onrecht, samen met oprichters Yolanthe Cabau en Evelien Hölsken. “Elke minuut worden er 10 vrouwen en meisjes seksueel uitgebuit, dat zijn jaarlijks 5 miljoen vrouwen en meisjes waarvan 2 miljoen minderjarig zijn. Ze worden van de straat geplukt en komen niet meer thuis, gemiddeld wordt een meisje 9 keer per dag verkracht en wordt nog geen 1 % van de daders berecht. Ik geloof dat we hier samen verandering in kunnen brengen. Ik geloof in de kracht van vrouwen, samen strijden voor positieve verandering en er blijvend aandacht voor vragen.”, aldus Jessie Jazz. 
 
Het thema van Internationale Vrouwendag was dit jaar is #choosetochallenge en daarom daagde Jessie Jazz op social media vrouwen en mannen uit om in actie te komen met “I choose to challenge to Free a Girl” om ervoor te zorgen dat de stichting nog meer meisjes kan bevrijden. Ook ging zij in gesprek met moeder & blogger Fadim Kurt op FunX,  en op Clubhouse ging zij in gesprek met Evelien Hölsken (directeur Free a Girl) & Linda Terpstra (directeur Fier Fryslân) over de positie van vrouwen wereldwijd en het probleem van seksuele uitbuiting.

 

Over Jessie Jazz
Jessie Jazz Vuijk is een Nederlands model en influencer. Met haar nieuwe platform She Flore wil ze vrouwen inspireren en haar kennis delen over diverse onderwerpen zoals sekualiteit en spiritualiteit. Ze heeft een relatie met Kaj Gorgels.

 

Over Free a Girl
Free a Girl bevrijdt wereldwijd minderjarige meisjes uit de situaties van seksuele exploitatie. De afgelopen 12 jaar heeft de organisatie bijgedragen aan de bevrijding van bijna 5000 meisjes. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan het aanpakken van straffeloosheid via het School for Justice programma. Free a Girl werkt samen met veertien partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Laos, China, Irak, Brazilië en Nederland. De organisatie heeft een eigen kantoor in Nederland, Amerika en India.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK