Levensgroot meepuzzelen op de Grote Markt

Van een straat volgepakt met auto’s zonder groen en ruimte, naar een weg met bomen, perkjes en speelruimte. Op donderdag 10 maart kan iedereen die wil dit toekomstbeeld in een levensgrote puzzel komen bouwen op de Grote Markt in Haarlem. Met deze actie zet milieuorganisatie Natuur & Milieu het belang van autodelen en andere oplossingen voor mobiliteit op de kaart voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

 

Door groei van steden, luchtvervuiling en klimaatverandering, is het nodig om te kijken hoe de stad bereikbaar kan blijven. Een van de oplossingen is gebruik te gaan maken van elektrische deelauto’s.‘Eigen auto’s staan zo’n 95% van de tijd stil, maar nemen wel ontzettend veel ruimte in. Met 1 deelauto kunnen wel 10 eigen auto’s vervangen worden. Dat levert ontzettend veel ruimte op voor onder meer groen, speelplaatsen en fietsen’, licht Peter Soonius, projectleider Mobiliteit van Natuur & Milieu toe.

 

Puzzel en kies voor een autoluwe stad
Natuur & Milieu laat samen met MyWheels op 10 maart zien hoe een autoluwe stad eruit kan zien. ‘Door via een levensgrote puzzel te laten zien welke mogelijkheden een autoluwe stad geeft, willen we mensen enthousiast maken voor onder meer autodelen. Het helpt als je bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart stemt op een partij die hier ook oog voor heeft’, aldus Peter Soonius van Natuur & Milieu.

 

Evenement in kader van gemeenteraadsverkiezingen
Iedereen die mee wil praten en denken over het onderwerp autodelen en een groenere stad, inclusief gemeenteraadsleden, zijn van harte uitgenodigd. De puzzel en Natuur & Milieu zijn op 10 maart tussen 10 en 17 uur te vinden op de Grote Markt in Haarlem.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK