Lockdown – komische thriller over het leven in quarantaine

Uitzending 6 juni om 22:35 uur op NPO 3 en nu beschikbaar op NPO Plus
 
Vanaf vandaag zie je Lockdown van Pieter Kuijpers op NPO Plus, een komische thriller over de twee artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht. De een (Michel Sluysmans) maakt zich zorgen om zijn gezondheid en het voortbestaan van het toneelgezelschap, de ander (Servé Hermans) is hard op zoek naar nieuwe manieren waarop de Toneelgroep zich kan redden. Zo komen op het idee om samen met hun vrouwen een film te maken die ze thuis vanachter hun computer opnemen. Lockdown wordt zaterdag 6 juni ook uitgezonden op NPO 3.
 
 
 
 
Heel Nederland wordt keihard geraakt door de coronacrisis. Zo ook toneelgroep Maastricht. Wanneer alle theaters op last van de regering hun deuren sluiten, dreigt zelfs faillissement. Artisitiek leider Michel heeft grote zorgen. Over de toekomst van zijn gezelschap maar ook over zijn eigen gezondheid. Michel heeft astma en behoort tot de zogenaamde risicogroepen. En ook zijn hypochondrie helpt niet mee.
 
 
Gelukkig komt goede vriend en compagnon Servé met een oplossing. Wat als ze de Oresteia, het toneelstuk waarmee ze binnenkort in première zouden gaan, via internet spelen? Gewoon uit hun beider huiskamers? Zo kunnen ze toch nog wat publiek trekken en wellicht de hoogste financiële nood dichten in afwachting van hulp van de regering.
 
 
Omdat ook de rest van de cast in quarantaine zit, vraagt Servé aan Lore, de vrouw van Michel, en Romy, zijn eigen partner, om de andere hoofdrollen te vervullen. Michel kan niet anders dan instemmen, maar echt gelukkig met het plan is hij niet. Wat Servé namelijk niet weet, is dat Michel en Romy al enige tijd een affaire hebben. Het duurt dan ook niet lang voor de Griekse tragedie zich naar Michels eigen leven verplaatst.
 
 
 
 
Terwijl de lockdown steeds ingrijpender wordt, neemt ook de druk op Michel toe. Gaat het hem lukken heelhuids door deze periode heen te komen? En wat is er belangrijker: zijn gezelschap, zijn huwelijk of toch zijn eigen gezondheid?
 
 
Lockdown is geschreven door Luuk van Bemmelen, geregisseerd door Pieter Kuijpers, met hoofdrollen voor Michel Sluysmans, Servé Hermans, Lore Dijkman en Romy Roelofsen en een gastrol van Huub Stapel.
 
 
Alternatieve manier van verhalen vertellen
Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders Toneelgroep Maastricht: “Na de succesvolle samenwerking met Pieter Kuijpers tijdens de toneelthriller Zwart water in 2018 hebben we opnieuw de handen ineengeslagen. Vanwege de huidige omstandigheden zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve manier van verhalen vertellen. Scenarioschrijver Luuk van Bemmelen kwam met het idee voor een film, gemaakt met 2 computers en 2 mobiele telefoons, vanuit onze eigen huizen. Een film die het vacuüm waarin we verkeren thematiseert middels een spannend en geestig verhaal waarin feit en fictie ingenieus door elkaar lopen.”
 
 
Makers
Toneelgroep Maastricht is een van de grote landelijke toneelgezelschappen. Onder leiding van Servé Hermans en Michel Sluysmans heeft het gezelschap de afgelopen vijf jaar succesvolle voorstellingen in Nederland en België gebracht zoals Pinkpop, De advocaat, King Lear en Noem het maar liefde. Pieter Kuijpers is een filmproducent en regisseur van onder meer Van God Los, Riphagen en Smeris. Scenarioschrijver Luuk van Bemmelen is bekend van Penoza, Van God Los (serie) en De regels van Floor.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »