NH Zomertoer: op zoek naar de ziel van 10 Noord-Hollandse regio’s

Vanaf 24 juli gaat NH op Zomertoer. Gedurende twee weken reist presentator Koen Bugter langs de grens van tien regio’s in Noord-Holland, op zoek naar inspirerende verhalen en prachtige plekken. Hij wordt hierbij vergezeld door NH-verslaggevers uit de regio en lokale fotografen, waaronder oud BZN-lid Jan Tuyp en singer-songwriter en fotograaf Tim Knol.

 

Na een bijzonder geslaagde editie in 2022, wandelt Koen dit jaar in tien etappes langs de rand van verschillende Noord-Hollandse regio’s, om de ziel en unieke sfeer van het gebied te ontdekken. De tocht begint in Uitdam, in de regio Zaanstreek-Waterland, en eindigt op Pampus, in het Gooi, waarbij hij tegen de klok in loopt. Tijdens zijn toer wordt hij vergezeld door fotografen en verslaggevers die hun persoonlijke ervaringen delen en hem op de hoogte brengen van bijzondere verhalen uit de regio.  

Tijdens de tocht ontbreekt het niet aan spontane ontmoetingen. Zo leert Koen een Surinaamse vogelclub uit Amsterdam Zuidoost kennen, vaart hij mee met een roeiclub uit Amstelland en wordt hij getrakteerd op een akoestische sessie van de voormalig zanger van Ten Sharp; Marcel Kapteijn. 
 
Uitzendingen
NH Zomertoer is vanaf maandag 24 juli om 17.10 uur te zien op het tv-kanaal van NH (Ziggo 707, KPN 508). Daarnaast is de Zomertoer ook te beluisteren op de radio tijdens Lunchroom met Patricia Nagelkerke, van maandag tot en met vrijdag van 12:00 tot 14:00 uur. Bovendien zijn de serie en mooiste foto’s ook te vinden op www.nhnieuws.nl/zielvanderegio.

 

24 juli – Zaanstreek-Waterland
25 juli – West-Friesland
26 juli – Noordkop
27 juli – Alkmaar
28 juli – IJmond
31 juli – Haarlem
1 augustus – Haarlemmermeer
2 augustus – Amstelland
3 augustus – Amsterdam
4 augustus – Gooi

 

Over NH
NH is het regionale publieke mediabedrijf van Noord-Holland en vertelt verhalen die verteld moeten worden. Dat gebeurt op z’n Noord-Hollands: oprecht, trots en betrokken. NH is een innovatief mediabedrijf met gedreven professionals die onderscheidende (nieuws)verhalen maken.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK