Online reflectiemoment met Flow

Woensdag 17 maart organiseren Flow Magazine X Museum van de Geest om 12.00 uur een reflectiemoment. Een inspirerende online sessie waarin je terugblikt op de afgelopen periode en nadenkt over wat je wilt doen of meenemen de komende tijd. Kom je ook reflecteren? Kaarten zijn NU te koop. 

 

Deze hectische tijd blijft voor velen een rollercoaster. De wereld kwam eerst tot stilstand, en veranderde daarna in sneltreinvaart. Dat vraagt nogal wat van ons. Aan de hand van illustraties, quotes en inzichten delen we vijf vragen waarop we samen reflecteren. Dat doen we onder leiding van hoofdredacteur Irene Smit van Flow en mindfulness-trainer Karin Hoens. 

Een ticket kost 7,50 euro. Met deze bijdrage steun je het Museum van de Geest, maar je levert ook een bijdrage aan onderzoeksprojecten naar de hersenen: in deze Brain Awareness Week gaat €2,50 van elk verkocht kaartje naar de Hersenstichting.

 

Tijd voor de Geest #4: Barbara Tammes

In de podcastserie Tijd voor de Geest komen onder andere kunstenaars, schrijvers, illustratoren en fotografen aan het woord. Allemaal hebben ze een band met Museum van de Geest, en allemaal hebben ze een creatieve geest. Aflevering 4 met Barbara Tammes staat nu online.

 

Barbara Tammes is copywriter en auteur. Zij schreef onlangs het boek Playmode, dat gaat over creativiteit. Het creatieve proces is dan ook de rode draad in dit gesprek. Hoe werkt creativiteit, hoe kun je zelf creatiever worden en hoe komt dat je juist door beperkingen creatiever wordt? Barbara Tammes geeft een uniek kijkje in haar eigen, zeer creatieve brein, en vertelt hoe ze haar geest gezond en speels houdt.

Voor het Museum van de Geest maakte Barbara Tammes een kinderrondleiding. Daarbij is het uitgangspunt om een ‘gebruiksaanwijzing voor je eigen geest’ te maken, zodat iedereen weet hoe ze het beste met je om kunnen gaan. Als bonus krijgt elk kind ook een ‘boekendubbelganger’, een personage uit een boek dat net zo grappig is als jij, net zo bang, of net zo moedig.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK