Oproep: Kom dit paasweekend niet naar Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Voor het aankomende paasweekend geldt opnieuw het verzoek niet naar Nationaal Park Zuid-Kennemerland te komen. De afgelopen weken neemt het aantal bezoekers ook op doordeweekse dagen toe. Vanwege het lange paasweekend verwacht het Nationaal Park dat, ondanks de anti-coronamaatregelen, de drukte nog meer kan toenemen en de veiligheid in het gedrang komt. Onze boswachters staan continue in contact met de veiligheidsregio’s. Komt de veiligheid in het geding en worden de RIVM richtlijnen niet nageleefd dan kan de veiligheidsregio besluiten om natuurgebieden volledig af te sluiten voor publiek. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

 

Cees Roem, voorzitter Nationaal Park Zuid-Kennemerland: ‘Sinds de uitbraak van de coronacrisis weten meer mensen het Nationaal Park te vinden. Niet alleen in het weekend, maar ook op doordeweekse dagen is de drukte aanzienlijk toegenomen. Deze drukte zorgt voor de nodige overlast. De boswachters komen veelvuldig overtredingen tegen: loslopende honden, vandalisme, mensen die van de paden afgaan en zich niet aan de gebiedsregels houden. Dit heeft ertoe geleid dat Staatsbosbeheer en de gemeente Bloemendaal hebben besloten de deuren van buitenplaats Elswout tot tenminste 28 april te sluiten.

Ook jongeren weten het Nationaal Park te vinden en zorgen voor schade. Op meerdere plekken in het Nationaal Park zijn resten van kampvuurtjes en barbecues aangetroffen. Via deze weg willen we de ouders vragen hun kinderen te stimuleren de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen en zoveel mogelijk thuis te blijven. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle’.

 

Over Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is één van de 21 Nationale Parken die Nederland rijk is. Het is een aantrekkelijk en gevarieerd natuurgebied met duinen, bossen en landgoederen, gelegen aan de Noord-Hollandse kust tussen Zandvoort en Velsen.

Het Nationaal Park is een samenwerkingsverband van de terreinbeheerders Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, PWN en particuliere eigenaren, IVN, de omliggende gemeenten Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal en Velsen en de provincie Noord-Holland. Gezamenlijk werken alle partners in het park aan het voortbestaan van een natuurgebied van grote internationale klasse.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »