Paradiso kondigt voucherregeling en doneeroptie aan

De coronacrisis heeft ongekende gevolgen voor iedereen. Tot de sectoren die als eerste in de problemen dreigen te komen horen onder meer vliegtuigmaatschappijen, horeca en winkels, maar zeker ook de culturele sector. Deze crisis vraagt van al die sectoren in onze maatschappij ongekende maatregelen om niet op korte termijn failliet te gaan. Om bezoekers straks weer van een mooi en breed cultureel aanbod te kunnen laten genieten, is het belangrijk de toekomst van locaties als Paradiso te waarborgen, en artiesten die er spelen weer op tour te laten gaan. De culturele sector heeft daarom gezamenlijk een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en volgens de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Paradiso sluit hierbij aan, en kondigt ook een mogelijkheid tot doneren aan.
 
 
Ook in Paradiso worden veel programma’s noodgedwongen verplaatst of afgelast vanwege de coronamaatregelen. Dit heeft een grote impact op artiesten en de organisatie. Voor een groot deel van de programma’s is ondertussen een nieuwe datum gevonden. Tickets voor de oorspronkelijke datum blijven geldig voor de nieuwe datum. Een klein aantal programma’s is definitief afgelast. Voor de overige programma’s is Paradiso nog op zoek naar een nieuwe datum. 
 
Als straks de coronamaatregelen niet langer nodig zijn, willen bezoekers weer van een mooi en breed cultureel aanbod kunnen genieten. Daarom is het belangrijk om de toekomst van podia als Paradiso te waarborgen. En dat artiesten die hier spelen weer op tour kunnen gaan.Hier kunnen bezoekers aan bijdragen. Daarom maakt Paradiso vandaag bekend wat een bezoeker kan doen met een ticket als een programma verplaatst of afgelast wordt, in aansluiting op de vandaag aangekondigde landelijke regeling. 
 
 
Vouchers en donaties
Als een programma is afgelast, kan de bezoeker zijn ticketgeld (inclusief servicekosten) om laten zetten in een voucher, welke voor minimaal één jaar vrij te besteden is voor een programma van Paradiso. Datzelfde geldt voor bezoekers die een ticket hebben voor een verplaatst programma, maar op de nieuwe datum niet kunnen. 
 
Het is ook mogelijk om het ticketgeld of een gedeelte daarvan te doneren of geld terug te vragen. Dankzij donaties ondersteunt de bezoeker Paradiso én aan Paradiso verbonden artiesten. Hierdoor kan Paradiso weer mooie concerten en programma’s organiseren voor de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken. Denk daarbij aan decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector.
 
 
Ticketkopers ontvangen bericht
Ticketkopers van verplaatste en afgelaste programma’s ontvangen vanaf begin mei een e-mail met details over hoe zij een voucher kunnen aanvragen. Als een programma nog niet is verplaatst, vraagt Paradiso haar bezoeker om iets meer geduld. Kaartkopers ontvangen per e-mail informatie als een programma verplaatst of afgelast is. Zij kunnen vanaf dat moment ook een voucher aanvragen.
 
Bezoekers kunnen deze pagina raadplegen voor meer informatie.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »