Prins Bernhard Cultuurfonds lanceert nieuwe steunregeling

Professionele makers (stichtingen of collectieven) in de beeldende kunst, theater, film, dans, muziek en letteren (performance, lezing) die géén meerjarige subsidies van overheden of overheidsfondsen ontvangen, kunnen vanaf donderdag 11 juni om 9:00 uur een aanvraag indienen via de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het fonds biedt makers steun om hun creatieve activiteiten te continueren en cultuur in Nederland een nieuwe impuls te geven. Er is op dit moment twee miljoen euro beschikbaar dankzij de voorlopige opbrengst van het burgerinitiatief #Doemeemetjeaow en een anonieme schenking.
 
 
Twee miljoen euro
Met op dit moment twee miljoen euro in kas opent het Cultuurmakersfonds donderdagochtend 11 juni om 9:00 uur het online aanvraagloket. De regeling is bedoeld voor professionele makers die door de huidige crisismaatregelen hard zijn geraakt. Stichtingen en collectieven kunnen geld aanvragen om nog dit jaar een project te realiseren dat qua inhoud, oorsprong en/of opzet gerelateerd is aan de coronacrisis. De aan te vragen bedragen variëren van minimaal € 5.000 tot maximaal € 50.000. Lees meer over de voorwaarden en procedure  op www.cultuurfonds.nl/cultuurmakersfonds.
 
 
Fonds aanvullen
Gezien de noden in de culturele sector is de verwachting dat de twee miljoen snel besteed zal zijn. Daarom ontwikkelt het Cultuurfonds een nieuwe campagne om met de hulp van velen het fonds weer aan te vullen en de regeling hopelijk later opnieuw open te kunnen stellen.
 
Directeur Adriana Esmeijer: “Wat geweldig dat we dankzij de #Doemeemetjeaow-actie van betrokken burgers en een anonieme schenking dit extra Cultuurmakersfonds mogelijk kunnen maken. Naast alle andere initiatieven die we momenteel aan het ontwikkelen zijn, hopen we de cultuursector hiermee alvast een extra impuls te kunnen geven.”
 
 
Cultuurmakers
Het Prins Bernhard Cultuurfonds zorgt ervoor dat het geld dat via het Cultuurmakersfonds wordt besteed daar terecht komt waar het nu het hardst nodig is: bij makers die geen langdurige subsidie krijgen. Het gaat om bijzondere en kwetsbare kunstvormen, van acteurs, auteurs, beeldend kunstenaars, choreografen, componisten, curatoren, dansers, dichters, film/documentaire- en theatermakers, fotografen, (mode)vormgevers, musici, scenaristen, spoken word-artists en vele andere makers die cultuur levend houden.
 
 
Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds staat voor een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbindt. Het Cultuurfonds is ooit opgericht om Nederland weerbaar te maken door het culturele leven te laten bloeien. Sámen cultuur mogelijk maken en er sámen van genieten. Dat is van onschatbare waarde en kunnen we niet missen. Daarom houden wij cultuur levend, samen met alle cultuurliefhebbers in Nederland. 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »