Publieke Omroep Amsterdam (POA) van start in OBA Oosterdok

In aanwezigheid van burgemeester Halsema werd op 17 mei jl. de nieuwe opnamestudio van de Publieke Omroep Amsterdam officieel in gebruik genomen. De Amsterdamse omroepen AT5 en SALTO hebben eind vorig jaar hun intrek genomen op de eerste verdieping van OBA Oosterdok. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om de werkplek verder operationeel te krijgen. Vanaf deze week worden de programma’s uitgezonden vanaf de hoofdlocatie aan het Oosterdok waaronder de opnieuw geïntroduceerde nieuwsuitzendingen. Op woensdag 17 mei schoof burgemeester Halsema aan in de nieuwsuitzending voor een gesprek over Amsterdam vanuit de nieuwe studio aan het Oosterdok.

 

Mediawijs talentontwikkeling
AT5 en SALTO maken hun programma’s vanaf deze week vanuit de nieuwe locatie aan het Oosterdok. De omroepen blijven onafhankelijk programma’s maken. Daarnaast zullen ze samen met de OBA nieuwe formats ontwikkelen. Nog dit jaar worden op drie andere OBA-locaties MediaLabs ingericht. In deze opnamestudio’s kunnen nieuwe mediamakers, buurtbewoners, lokale organisaties en scholen op een laagdrempelige manier oefenen met alle facetten van het mediavak. Het vestigingennetwerk van de OBA en daarmee de verbinding met de stad was een van de redenen dat POA en OBA vorig jaar met elkaar in gesprek gingen over een mogelijke samenwerking. Inhoudelijk zijn er veel overeenkomsten: beide organisaties maken kennis, cultuur en informatie toegankelijk voor iedereen. Ook in de ambitie om het mediatalent van Amsterdammers te stimuleren als onderdeel van mediavaardigheid vinden de twee organisaties elkaar. Inmiddels staan de eerste educatieve programma’s in de steigers.
 
OBA Live
Het programmaformat OBA Live dat vanaf 24 mei aanstaande wordt uitgezonden is de eerste concrete uiting van de samenwerking. OBA Live is het nieuwe praatprogramma van OBA en AT5 waarin presentatrice Jihad Alariachi – onder meer bekend van het programma Meiden van Halal en Mama’s van Halal – iedere maand in gesprek gaat met gasten over onderwerpen die Amsterdammers aangaan en thema’s die OBA raken. De eerste OBA Live staat in het teken van, hoe kan het ook anders: taal!
 
“Met OBA Live boren we een nieuw mediakanaal aan om kennis, cultuur en informatie te delen met Amsterdammers. Jihad praat aan tafel met gasten over verschillende onderwerpen en komt met verdiepende inzichten en praktische tips. Maar het programma is vooral heel erg leuk. Naast OBA Live vormen de MediaLabs een belangrijke schakel. Daarin kunnen we Amsterdammers meenemen in mediawijsheid en mediatraining: podcasts maken, nieuws vergaren en daadwerkelijk uitzenden. In het echt. Met, voor en door Amsterdammers. Dat maakt de samenwerking met deze nieuwe partner zo bijzonder”, zegt Martin Berendse, directeur OBA.
 
Foto: Alphons Martens (directeur Publieke Omroep Amsterdam), Femke Halsema (burgemeester Amsterdam) en Martin Berendse (directeur OBA) in de nieuwe studio in OBA Oosterdok. Ter gelegenheid van de ingebruikname van de studio schoof burgemeester Halsema aan in de nieuwsuitzending. Foto door Ingrid Jongens.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK