SOS Afghanistan

Afghanistan is aan het verhongeren: 23   miljoen  mensen staan op de rand van hongersnood en een miljoen kinderen zouden deze winter kunnen sterven. Sommigen van hen proberen te overleven op droge bloem omdat ze niets anders hebben.

Moedige hulpverleners doen alles wat ze kunnen, maar de omvang van het menselijk leed neemt elke dag toe. Velen onder hen houden het nog amper vol.

Maar wij kunnen iets doen  — en Avaaz kan er vele duizenden mensen mee helpen.

Met jouw donatie kan Avaaz zorgen voor broodnodige voedselpakketten en medisch materiaal, voedingscentra helpen financieren en zelfs medische centra helpen openhouden. En dat kunnen ze binnen een paar dagen regelen!

Waar ter wereld je ook woont, dit is een kans om hulp te bieden in een van de grootste humanitaire crisissen ter wereld — en duizenden gezinnen en ontelbaar veel kinderen te helpen overleven.   Elke cent die Avaaz krijgt gaat naar noodhulp — doneer nu wat je kunt missen:

 

€ 5 VOEDT 10 MENSEN

€ 9 VOEDT 20 MENSEN

€ 23 VOEDT 50 MENSEN

€ 45 VOEDT 100 MENSEN

€ 90 VOEDT 200 MENSEN

ANDER BEDRAG

 

De oorlog, verreikende economische sancties en een verwoestende droogte hebben  een crisis veroorzaakt die het Wereldvoedselprogramma ‘de hel op aarde’ noemt — maar het is nog erger dan dat.

Een moeder die haar gezin niet langer kon voeden, heeft het ondenkbare moeten doen: ze heeft haar zoon verkocht zodat ze haar baby eten kon geven. Met die 104 dollar kon ze wat rijst, olie en bloem kopen. Nu is alles weg.

De VN vraagt overheden om massaal humanitaire hulp te bieden, maar de reacties komen langzaam op gang  en de toestand is nijpend. We mogen niet wegkijken.

Met jouw donatie kan Avaaz binnen een paar dagen voedsel en medische hulp ter plaatse krijgen. En met een enorme, wereldwijde hulpactie van hun gemeenschap kunnen ze misschien ook rijke landen inspireren tot noodhulp. Ze hebben miljarden uitgegeven aan de oorlog in Afghanistan, dus het is hun morele plicht om nu te helpen.

Het geld dat Avaaz inzamelt gaat volledig naar noodhulp. Samen kunnen we:

  • Zorgen voor hoognodig voedsel, water, verwarming, hygiënekits en medisch materiaal;
  • Ziekenhuizen en kraamklinieken helpen openhouden door de cruciale kosten te dekken;
  • Het loon van dokters, verplegers en andere hulpverleners betalen;
  • Projecten financieren die families geld geven zodat ze in hun basisbehoeftes kunnen voorzien en droogtebestrijdingsprojecten financieren;
  • Organisaties ondersteunen die hulp bieden aan vluchtelingen en mensen die ontheemd zijn door de crisis.

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK