Speciale jubileumeditie Anjeractie van 22 tot en met 30 mei 2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar tachtig jaar en komt daarom met een speciale jubileumeditie van de Anjeractie: een mobiele collecte, waarbij er extra geld gaat naar de collecterende culturele verenigingen. Dit jaar mogen de verenigingen namelijk honderd procent van de opbrengst van de collecte zelf besteden. Daarmee vullen ze de clubkas aan voor bijvoorbeeld nieuwe instrumenten, kostuums, verf of een oefenruimte.
 
 
De Anjeractie van collectebus naar mobiele werving
De Anjeractie bestaat sinds 1946 en is het oudste fondsenwervende middel van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Normaliter gaan er duizenden collectanten van culturele verenigingen, zoals koren, fanfares, toneelgezelschappen en muziekverenigingen, de straat op om geld op te halen voor hun club.
Vanwege de coronacrisis is de fysieke collecte – die dit jaar voor de 75e keer zou worden gehouden –  omgezet naar een volledig mobiele actie en halen zo’n 1.600 verenigingen geld op in hun netwerk.
 
 
Houd cultuur in de buurt levend
Onder het motto Houd cultuur in de buurt levend, worden cultuurliefhebbers in de week van 22 tot en met 30 mei door de verenigingen via een whatsapp bericht opgeroepen om hen te ondersteunen. Ook kan er gedoneerd worden via www.cultuurfonds.nl/collecte
 
 
Prins Bernhard Cultuurfonds, onze missie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds staat voor een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbindt. Het verenigingsleven is daarin belangrijk. Het Cultuurfonds is ooit opgericht om Nederland weerbaar te maken door het culturele leven te laten bloeien. Sámen cultuur mogelijk maken en er sámen van genieten. Dat is van onschatbare waarde en kunnen we niet missen. Daarom houden wij cultuur levend, samen met alle cultuurliefhebbers in Nederland.  

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK