Theater De Krakeling: Vrijheidsmaaltijdsoep

Net als elk jaar zouden op 5 mei 2020 in Theater De Krakeling en op talloze andere plekken in de stad Amsterdammers aanschuiven voor de Vrijheidsmaaltijd. Om even stil te staan en samen te vieren dat we in een vrije stad leven, verbonden met elkaar. 

 

Maar dat we vanwege de coronamaatregelen niet meer samen kunnen eten, betekent niet dat we niet op een mooie manier samen stil kunnen staan bij Bevrijdingsdag 2020. Juist nu het samenleven zo beperkt is en veel vanzelfsprekende vrijheden opgeschort zijn, is er veel behoefte aan saamhorigheid. Juist nu moeten we goed naar elkaar omkijken.

 

Op uitnodiging van het Amsterdams 4 en 5 mei comité hebben Michelin-chef Joris Bijdendijk en Samuel Levie ‘de smaak van de stad’ gevangen in een Vrijheidsmaaltijdsoep. Deze speciale blikken Vrijheidsmaaltijdsoep worden vormgegeven door kunstenaar Piet Parra en de soep is een cadeau aan de stad. 

 

Op deze 5 mei gaan we samen – aan honderden of zelfs duizenden tafels in de stad, dezelfde maaltijd eten. Daarvoor maken we het meest nederige, meest hartverwarmende, meest pretentieloze gerecht in eenieders kookboek: soep.

 

Deze bevrijdingsdag gaan we samen – aan honderden of zelfs duizenden tafels in de stad, dezelfde maaltijd eten. Voor deze gelegenheid hebben Michelin-chef Joris Bijdendijk en Samuel Levie ‘de smaak van de stad’ gevangen in een Vrijheidsmaaltijdsoep. Theater De Krakeling en talloze andere organisaties delen blikken uit aan buurtgenoten, het recept wordt gedeeld zodat iedereen kan meekoken.

 

Via een LIVECAST vanuit Pakhuis de Zwijger zijn we op 5 mei allemaal met elkaar verbonden. We luisteren naar verhalen, muziek en inspirerende sprekers en krijgen een kijkje in de keuken van stadsgenoten en mooie initiatieven!
Bevrijdingsdag dinsdag 5 mei vanaf 16:30 uur. Schuif ook aan!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »