Theatergroep Eglentier speelt ‘Wat het ook worden mag’

Onder leiding van begenadigd theatermaker en regisseur Pieter Tiddens (o.a. Lenette van Dongen, Thomas van Luyn en Mike Boddé) maakt Haarlemse Theatergroep Eglentier de verrassende, komische voorstelling ‘Wat het ook worden mag’.

In deze, speciaal gemaakte, productie combineert de groep theater, dans, zang en cabaret. Het publiek is getuige van een sociaal experiment, dat, zoals dat altijd gaat, toch anders loopt dan iedereen verwacht. Want wat gebeurt er wanneer kinderen zelf mogen bepalen hoe ze onderwijs krijgen. De acteurs van Eglentier onderzoeken dit op een vrolijke manier.

Deze vorm geeft de groep de kans een aantal maatschappelijke en modieuze verschijnselen aan te pakken: onderwijsvernieuwing, de ‘vernetwerking’ van de wereld, gender issues, communicatie in een gedigitaliseerde samenleving, om een aantal te noemen. Zonder belerend te worden, wordt het publiek aan het denken gezet. En aan het lachen gemaakt, natuurlijk, want de hele voorstelling is eigenlijk niet meer dat een grote lachspiegel.

Theatergroep Eglentier staat bekend om hun verrassende, tegendraadse manier van theater maken. Vooral de ‘I Love’-producties waarin muziek en theater samenkomen en de theatervoorstellingen op locaties zijn bijzonder populair. Maar ook de voorstelling ‘Eglentier doet Ampzing’ van vorig jaar liet zien waar de groep sterk in is: met zijn allen een ijzersterke productie neerzetten. ‘Wat het ook worden mag’ past naadloos in die traditie en belooft een bijzondere belevenis te worden.

 

Toneelschuur, Haarlem

29 en 30 november, 1 december. Aanvang 20.00 uur. Kaarten:

www.toneelschuur.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK