Vanavond: Sites of Memory live vanuit Pakhuis de Zwijger

Kijk vanavond via de website of Facebook live naar een prelude van de nieuwe voorstelling van Sites of Memory, genaamd Future for the Past. Deze voorstelling zou tijdens het festival te zien zijn, maar is verplaatst naar het najaar. In Pakhuis de Zwijger lichten wij alvast een tipje van de sluier en nemen je mee in de denkwereld van de makers van Future for the Past.

Future for the Past is een internationale uitwisseling tussen kunstenaars uit Zuid-Afrika en Nederland over het gedeelde koloniale erfgoed. Kunstenaars en historici uit beide landen bespreken de rol van geschiedenis en kunst om inzicht te geven in het verleden en een visie voor de toekomst. Hoe kan kunst en performance invloed hebben op de transformatie van historical distancing naar social solidarity? We zoeken samen naar nieuwe perspectieven zonder de lessen van het verleden uit het oog te verliezen. Het programma omvat een paneldiscussie, spoken word en dans optredens met kunstenaars en makers van Sites of Memory uit Nederland en Zuid-Afrika.

Met Jennifer Tosch, Katy Streek, Mirte Hartland, Jörgen Gario, Jomecia Oosterwolde, Jay Pather, Nancy Jouwe, Toni Stuart en Raul Balai.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK