VPRO: De angstpodcast, en meer

Schrijver Daan Heerma van Voss is bang. Angstig. Om alles en om niets. En hij is niet de enige. Bijna 20% van de Nederlanders krijgt ooit een angststoornis. Maar wat is angst eigenlijk? Zit het in de genen? In  De angstpodcast gaat Daan samen met radio- en podcastmaker Remy van den Brand op onderzoek uit. Om de angst te bezweren of in ieder geval om een poging te doen het fenomeen beter te begrijpen. Lees ook het interview in de  VPRO gids.
 
De angstpodcast, vanaf 22 april online te beluisteren. luister hier als je durft
 
 
 
Bubblegum garage pop
Eva Koreman gaat in de laatste aflevering van Muziekstad naar Utrecht. In poppodium Ekko treft zij DeWolff, 45Acidbabies en Pieter de Graaf. Haal je muziekhart op aan een mix van psychedelische southern rock, grungy glitterpop en neoklassieke muziek met subtiele elektronica.
 
Muziekstad,zaterdag 24 april om 23.00 uur op NPO 3. meer muziekstad zie je hier
 
 
 
Klassieke fout
‘Koester ook je ongeluk’. Het klinkt tegenstrijdig maar volgens de Vlaamse psycholoog Dirk De Wachter is juist dat de weg naar geluk. De 17e-eeuwse opera   Dido & Aeneas gaat ook over de vergissing die ‘streven naar geluk als levensdoel’ is. In de driedelige podcastserie   Dido en de noodlottigheid van het bestaan  duidt De Wachter deze opera, die volgens hem nog altijd actueel is.
 
Dido en de noodlottigheid van het bestaan van VPRO Vrije geluiden en Noorderkerkconcerten is nu online te beluisteren. laat je meenemen in het verhaal

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK