Vrijwilligers verrassen ouderen met feestelijke Nationaal Ouderenfonds kerstbox in Haarlem

Op een dag die niet beter had gekund, het begin van een strenge lockdown, zijn 170 ouderen verrast met een kerstbox. Al zeventien jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners voor eenzame ouderen. Dit uitje, dat voor velen een waardevolle en gezellige ontmoeting is, kon dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan. Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een mooi alternatief.

 

 

Blij verrast
In de box zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets lekkers, een cadeautje, een persoonlijk geschreven kerstkaart en een uitnodiging voor een speciale online kerstshow. 
Vrijwilligers van DOCK Haarlem en Haarlem Effect en de leden van de Lions Haarlem die normaal gesproken de ouderen naar en van het kerstdiner brengen, zetten zich ook dit jaar in. Zij bezorgden vandaag op veilige afstand de kerstboxen aan huis. Voorzien van mondkapje en kerstmuts namen zij ook even de tijd voor een praatje aan de deur. Zo konden zij de ouderen toch een hart onder de riem steken. En die waren dan ook blij verrast getuige dit spontane bedankje van mevrouw van Raaij:

 

Wij willen het team bedanken
En de vrijwilligs die de presentjes rond hebben gebracht.
Wat een fijne kerstgedachte hebben we ontvangen
Van het Nationaal ouderen fonds.
Dank u wel en fijne dagen en gezond 2021.
Hoop dat het dan weer wat normaler wordt

 

De ouderen zijn o.a. aangemeld door Zorgbalans, BUUV, Sociaal Wijkteams Haarlem, Zorggroep Reinalda, Haarlem Effect en DOCK.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK