Woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat 17 jaar

De landelijke woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat zeventien jaar. Destijds één van de eerste aanbieders in de ouderenzorg, die wonen en zorg van elkaar heeft gescheiden. Zeventien jaar later hebben zij zeventien unieke woonzorglocaties, waaronder locatie Hildebrand in Haarlem.

 

Van Brummen tot Utrecht

Door het scheiden van wonen en zorg ontstond er in 2004 een alternatief voor de traditionele verpleeghuizen. De bewoner verkreeg meer keuzevrijheid hoe te wonen wanneer er zorg nodig was. Het begon op het prachtige groene landgoed van Klein Engelenburg aan de Spoorstraat in Brummen. Hier vestigde Domus Magnus haar eerste locatie. De nieuwste locatie, De Lindeborg, is te vinden in het stadscentrum van Utrecht aan de Maliebaan. De bewoners van Domus Magnus hebben dan ook niet alleen de keuze of zij op 30 of maar liefst 120m2 willen wonen, ook varieert het aanbod van een landelijk gelegen locatie in het groen, tot aan een levendige omgeving in een stedelijke locatie. Voor ieder wat wils.

 

Haarlemmerhout 

Sinds medio 2016 is locatie Hildebrand gevestigd aan de Fonteinlaan in Haarlem. Het is geen toeval dat deze zorgvilla de naam ‘Hildebrand’ heeft gekregen, want het monumentale Haarlemse pand ligt pal tegenover de Haarlemmerhout. Daar, in het oudste stadsbos van Nederland, speelt één van de verhalen zich af uit de beroemde Camera Obscura van Hildebrand (pseudoniem van Nicolaas Beets). Een fijne plek voor de bewoners en hun dierbaren om te wandelen. Hildebrand biedt een uitgebreid activiteitenaanbod. Er worden regelmatig themaweken georganiseerd met daarbij veel aandacht voor kunst en cultuur. Er worden zoveel mogelijk persoonlijke wensen van de bewoners ingewilligd. Van een ijsje eten op het terras tot een bezoek aan Artis en de Keukenhof.

 

Domus Magnus

Sinds 2004 biedt Domus Magnus particuliere ouderenzorg op unieke locaties in Nederland. Alle locaties, of het nu om een oud stadsziekenhuis of een monumentaal landgoed gaat, staan op unieke plekken en zijn volledig ingericht op de behoeften van ouderen. Domus Magnus biedt een vertrouwd en veilig thuis, waar de bewoner centraal staat. 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK