AFRIKA MUSEUM PAST GAMIFICATION TOE

Iedereen kent wel de audiotours in musea. Maak je er gebruik van dan komen de objecten die je ziet veel meer tot leven, er gaat een wereld voor je open. Het Afrika Museum in de prachtige omgeving Berg en Dal heeft ook zo’n audiotour voor volwassen en voor de allerkleinsten vanaf 4 jaar is er de kijktour ‘Ik zie ik zie…’. Maar om de doelgroep daartussenin op een uitdagende manier kennis te laten maken met de collectie biedt het Afrika Museum nu wel een hele onvergetelijke activiteit : de museumgame ‘Stop de Tijd’ is na louter enthousiaste reacties in de testfase vanaf nu iedere openingsdag te boeken. 

 

Uniek museumbezoek

‘Stop de Tijd’ biedt een unieke manier van museum bezoeken. Samen ga je aan de slag voor een wetenschapper uit de toekomst die per ongeluk een object vanuit de toekomst naar het hier en nu heeft gestuurd. Een koffer met sleutels en een tablet zijn de ingrediënten voor een zoektocht naar codes die je op verschillende plekken in het museum kunt vinden. Bijvoorbeeld bij de zeer gedetailleerde bronzen beeldjes die vroeger gebruikt werden als contragewichten om het betaalmiddel goudstof op een weegschaal te meten. Middels een code die als oplossing uit een vorige opdracht voortkwam activeer je een geprojecteerd bordspel. Hiermee leer je over de bronzen contragewichten én ontcijfer je de volgende code die je dichterbij de oplossing brengt. Op naar de volgende opdracht.

 

Door het toepassen van deze gamification leren families en andere groepen spelenderwijs over de persoonlijke verhalen, traditionele objecten én hedendaagse kunst hoe we verbonden zijn met het continent Afrika. 

 

Deze activiteit boeken?

‘Stop de Tijd’ duurt ongeveer 90 minuten en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Via de website van het Afrika Museum is deze speciale activiteit te boeken. Wil je alvast in de stemming komen, bekijk dan de trailer:

 

 

Foto © Studio 38C

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK