Anno Haarlem bestaat 5 jaar

Weet jij waarom Haarlemmers muggen worden genoemd? Het antwoord vind je bij Anno Haarlem. Het bezoekerscentrum viert haar vijfjarig bestaan en is hét startpunt om de rijke historie van de stad te ontdekken. Niet alleen interessant voor (inter)nationale bezoekers, maar ook voor de Haarlemmers.

 

Anno Haarlem is gevestigd in het prachtige stadhuis aan de Grote Markt. Het is gratis toegankelijk en wordt sinds de oprichting gerund door een team van enthousiaste vrijwilligers. Zij vertellen graag het verhaal van de stad en wijzen bezoekers de weg naar welke musea, exposities en bezienswaardigheden voor hen de moeite waard zijn.

 

Verrassende plekken

Frans is vrijwilliger bij Anno Haarlem. “Bij Anno wordt tijd voor je gemaakt. We zullen je altijd weer verrassen met iets dat je nog niet wist over onze prachtige stad.” Wist je bijvoorbeeld dat de Damiaatjes, die je iedere avond om negen uur hoort, twee klokken in de toren van de Grote of St.-Bavokerk zijn. Eeuwen geleden dienden deze als avondklok om aan te kondigen dat de stadspoorten gingen sluiten.

 

Haarlem in vogelvlucht

Exposities en de animatiefilm Haarlem in vogelvlucht laten zien hoe de stad zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Van hoe de imposante Grote of St.-Bavokerk is gebouwd tot de gloriedagen van Haarlem in de Gouden Eeuw. Nog een leuk weetje: er loopt een ondergrondse beek onder het centrum van Haarlem. In het museum kunnen de vrijwilligers je er alles over vertellen.

 

Eigen verhaal

Ada uit Roden bezocht onlangs Anno Haarlem en is enthousiast. “Iedere stad heeft zijn eigen verhaal en tegenwoordig wil iedere stad dat verhaal ook graag vertellen. Met ‘Anno Haarlem’ vertelt Haarlem haar verhaal op een prachtige toegankelijke manier.”

 

Wil je Anno Haarlem bezoeken? Het is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op annohaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK