Boys, keep on singing! trekt de aandacht van HM Koningin Máxima

Boys, keep on singing! is een nieuwe stichting ter bevordering en stimulering van het zingen door jongens en mannen en richt zich op iedereen die zich professioneel of op een andere manier bij dit thema betrokken voelt. Initiatiefneemster Mariette Effing houdt zich bijna 25 jaar bezig met het zingen van jongens en (jonge)mannen en ontwikkelde een heldere visie op de toekomst van deze sector.

 

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op donderdag 8 april een digitaal werkbezoek aan de koorsector, die wordt gedragen door Koornetwerk Nederland. De koorwereld is de grootste cultuursector in ons land.
Mariette Effing vertelde tijdens het werkbezoek met Koningin Máxima onder andere over haar werk voor de stichting Boys, keep on singing! en de gevolgen van de coronacrisis voor de koren die zij onder haar hoede heeft.

 

De stichting Boys, keep on singing! zou in 2020 haar eerste symposium en jongenskorenfestival organiseren. Die plannen konden door corona niet doorgaan. De organisatie heeft daarom besloten dit jaar het symposium op vrijdag 25 juni geheel online te organiseren en het jongenskorenfestival te verplaatsen naar zaterdag 25 juni 2022. Tijdens het symposium houden verschillende deskundigen lezingen en workshops, onder andere over de ontwikkeling van jongens in het onderwijs en over de stemwisseling bij jongens in de praktijk.

 

Kijk op www.boyskeeponsinging.com voor alle informatie over de stichting en haar activiteiten.

 

Foto: Koningin Máxima in gesprek met Mariette Effing tijdens haar digitale werkbezoek aan de koorsector. © Eric Brinkhorst

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK