COLOURFUL CHINA IN HET HDMZ MUSEUM ZANDVOORT

HDMZ Museum presenteert een overzichtstentoonstelling van hedendaagse Chinese schilder- en beeldhouwkunst met werk uit de periode 2005-2021 in samenwerking met Galerie Kunstbroeders. Deze tentoonstelling geeft u een inkijk in de Chinese hedendaagse kunst na 2000; de periode van mondiale erkenning en commerciële waardering van moderne kunst uit China.

 

Vanaf het ontstaan en gedurende de Culturele Revolutie heeft de moderne Chinese kunst een dynamische en grote impact op de wereldwijde kunst, waarbij de verschillen tussen de Oosterse en Westerse culturen in hoog tempo verdwijnen.

In de kunst zie je de ontwikkeling terug die in China heeft plaatsgevonden tussen 1970 en 2000. Deze tijd wordt gekarakteriseerd door grote veranderingen op sociaal, politiek en economisch terrein.

De wereld ging open voor Chinese kunstenaars met als hoogtepunt de Biënnale van Shanghai in 2000. Dat evenement heeft geleid tot de explosieve start van een nieuw tijdperk van de Chinese hedendaagse kunst binnen de mondiale kunstwereld.  De wereld maakte kennis met de hedendaagse kunst en kunstenaars uit China en ziet een groot aantal Chinese kunstenaars in de mondiale TOP 100 van best verkopende hedendaagse kunstenaars terecht komen. Het westen kreeg oog voor de creativiteit en het vakmanschap van de universitair opgeleide Chinese kunstenaars.

Er is opmerkelijk werk te ontdekken in het HDMZ Museum in Zandvoort van gerenommeerde Chinese beeldhouwers zoals  o.a. Gong Dong, Xie Aige, Wu Jia Hui, Zhang Yong en Ren Rong  en schilders zoals Zhang Xiang Ming, Sheng Shaopeng, Wei Ping, Liao Zhenwu, Zhang Haying en Lin Jin Chun.

Ontmoet deze keur aan Chinese kunstenaars en ervaar hun opmerkelijke kijk op de wereld van vandaag. De expositie is te bezoeken tot en met 9 januari 2022.

 

Openingstijden:  woensdag, vrijdag tot en met zondag: 10.00 uur tot 16.00 uur

Prijzen:  Volwassenen € 7,50 Kinderen tot en met 12 jaar € 2,50 Museumkaarthouders  € 2,50

Inclusief 360-graden film “Historisch Zandvoort” in de Panoramazaal

 

HDMZ Museum Zandvoort 

Louis Davidsstraat 19 

2042 LS Zandvoort

Telefoon: 023 – 2100710

Website: www.hdmz.nl 

Website: www.kunstbroeders.com

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK