Cruquius Stoomgemaal Halfweg lanceren combiticket ‘Stoomweekend’

Tegen gereduceerd tarief in één weekend zowel het Cruquius Museum als Stoomgemaal Halfweg bezoeken. Dat is tot en met november één weekend per maand mogelijk. Beide Haarlemmermeerse erfgoedinstellingen lanceren hiertoe deze maand een combiticket.

 

In Cruquius Museum staat de strijd tegen het water centraal en het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer met behulp van 19de-eeuwse stoomtechnieken. Je kunt er de grootste Cornish stoommachine ter wereld bewonderen waarmee het meer is drooggemalen. In Stoomgemaal Halfweg kun je de historische sfeer beleven: met stokers die kolen op het vuur scheppen, hete stoom, de geur van smeerolie, een stampende machine en bruisend water dat wordt voortgestuwd door zes enorme schepraderen. Bezoek in een van de zeven Stoomweekenden tot november 2022 eerst Cruquius Museum en daarna Stoomgemaal Halfweg, het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld.


Combiticket Stoomweekend

Het combiticket kost € 15,00 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen (5 t/m 17 jaar). Het is te bestellen op www.haarlemmermeermuseum.nl en bij de kassa van Cruquius Museum (Cruquiusdijk 27, Cruquius). Het eerste stoomweekend is het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 mei a.s.
Het Cruquius Museum is in weekenden geopend van 11.00 tot 17.00 uur (laatste toegang om 16.15 uur).
Stoomgemaal Halfweg (Haarlemmermeerstraat 4, Halfweg) is tijdens stoomweekenden open van 11.30 tot 16.30 uur (de stoommachine wordt om 12.00 uur gestart). Voor meer informatie:www.haarlemmermeermuseum.nl en www.stoomgemaalhalfweg.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK