Drents Museum wijzigt tentoonstellingsprogramma vanwege coronavirus

Barbizon van het Noorden verlengd en In de ban van de Ararat uitgesteld

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum vooralsnog gesloten tot en met 28 april 2020. Dit geldt ook voor de tentoonstellingsruimte KINK. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 28 april 2020 geannuleerd. Vanwege het coronavirus heeft het Drents Museum zijn tentoonstellingsprogramma aangepast. De tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 is verlengd tot en met 13 september 2020 en In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië wordt verplaatst naar het voorjaar van 2021.

‘De gezondheid van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers staat voorop. Door het tijdelijk sluiten van ons museum nemen wij onze verantwoordelijkheid. Met deze maatregel hopen wij bij te dragen aan het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus. Tevens heeft het virus tot gevolg dat wij ons tentoonstellingsprogramma moeten aanpassen. De ontwikkelingen van het coronavirus zijn onzeker en hebben invloed op onze internationale tentoonstellingen’, aldus Harry Tupan, algemeen directeur Drents Museum.

 

 

Tentoonstellingsprogramma
Het Drents Museum is genoodzaakt zijn tentoonstellingsprogramma aan te passen vanwege de onzekerheden omtrent het coronavirus. Dit betekent dat de succesvolle tentoonstelling Barbizon van het Noorden wordt verlengd tot en met 13 september 2020. Aansluitend presenteert het Drents Museum vanaf 11 oktober 2020 tot en met 28 maart 2021 de grote overzichtstentoonstelling Viva la Frida! waarin de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo te zien is in combinatie met Frida’s persoonlijke bezittingen van Museo Frida Kahlo. De internationale tentoonstelling In de ban van de Ararat wordt gepresenteerd ná de Frida-tentoonstelling, eind april 2021.

Houd voor de ontwikkelingen de website en de social media-kanalen van het museum in de gaten.

www.drentsmuseum.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »