ERIC COOLEN: ZANDVOORT IN KLARE LIJNEN

Eric J. Coolen zal zijn klare lijnen loslaten op Zandvoort. Markante gebouwen, dorpsgezichten en andere bijzondere visuals. Eric werd door Hilly Jansen (museumdirecteur) gevraagd om iets moois voor Zandvoort te maken. Natuurlijk is dat  kleurrijk, verrassend en strak geworden. Met allerlei visuele grapjes, maar er staan ook workshops en muziek op de agenda.

 

Eric J. Coolen (Haarlem, 1965) is een echte Haarlemmer. Hij is illustrator, tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen en glas-in-loodramen. Naast beeldend kunstenaar is Coolen ook muzikant. Hij schrijft muziek en is medeoprichter van Het Ampzing Genootschap, Literair Haarlem en Nieuwe Gracht Producties. Sinds 2019 is Coolen ambassadeur voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

Coolen begon zijn carrière als tekenaar. Hij tekent voornamelijk in twee stijlen: Klare Lijn- en schetsstijl. Coolen maakt illustraties in opdracht van bedrijven, instanties en particuliere opdrachtgevers. Hij maakt onder andere stadsgezichten van diverse steden.

 

ZANDVOORT IN KLARE LIJNEN

TOT 2 APRIL IN ZANDVOORTS MUSEUM

GEOPEND VAN WOENSDAG T/M ZONDAG VAN 11.00-17.00 UUR

WWW.ZANDVOORTSMUSEUM.NL

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK