Evenementen in het Amsterdam Museum

Naast de vaste collectiepresentaties aan de Amstel 51 en in Huis Willet-Holthuysen aan de Herengracht en wisselende tentoonstelling biedt het Amsterdam Museum een publieksprogramma aan – op diverse locaties en voor een divers publiek. In december 2023 staan onder andere de volgende evenementen op de agenda. Kijk op www.amsterdammuseum.nl voor de meest recente informatie.

 

Refresh Late: Part One
Op 9 december organiseert het Amsterdam Museum de allereerste editie van Refresh Late: een speciale avondopening van het museum in het kader van de tentoonstelling Refresh #2: War and Conflict. Tijdens deze avondopening worden er verschillende verdiepende activiteiten georganiseerd, waaronder een Write for Rights in samenwerking met Amnesty International, korte rondleidingen, een film screening in samenwerking met Movies That Matter en een curator’s talk door Imara Limon. Daarnaast organiseren verschillende kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling performances.
 
Praktische informatie
Data: 9 december 2023
Tijden: 19.30 – 23.00 uur
Locatie: Amsterdam Museum aan de Amstel
Toegang: Gratis bij een geldig entreebewijs – bestel je tickets via amsterdammuseum.nl
Info: Zie website 
 
 
Tour door Collecting the City #3: Gay Games
Tijdens deze rondleiding in dialoogvorm ontdekken bezoekers de Gay Games Amsterdam 1998, de Olympische Spelen voor de queercommunity. In de tour komen verhalen naar voren over de zichtbaarheid, trots en inspiratie die de Gay Games hebben gebracht, maar wordt ook een andere kant getoond. Er wordt gereflecteerd op de ondervertegenwoordiging van bepaalde groepen en het feit dat sommige mensen meer op de voorgrond hadden mogen staan, maar hier niet de middelen voor hadden.
 
Praktische informatie
Datum: 16 december 2023
Tijd: 11.30 – 12.30 uur
Locatie: Amsterdam Museum aan de Amstel
Toegang: Gratis bij een geldig entreebewijs – bestel je tickets via amsterdammuseum.nl
Voertaal: Nederland
Info: Zie website  
 
 
Winterdagen met Sammie
Bezoekers van Huis Willet-Holthuysen kunnen van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 kerstvakantie vieren met hondje Sammie. Gezinnen kunnen alles te weten komen over het zeventiende-eeuws grachtenpand en haar bewoners. Bezoekers kunnen genieten van een kopje warme chocolademelk met slagroom, luisteren naar Sammies verhalen en het inkleuren van kleurplaten, met kans op een prijs.
 
Praktische informatie
Data: 23 december 2023 t/m 7 januari 2024
Openingstijden: Reguliere openingstijden
Locatie: Huis Willet-Holthuysen
Toegang: Bestel je tickets via amsterdammuseum.nl
Info: Zie website  
 
 
ELJA Kindermuseumlab: Kunstworkshops voor kinderen
Kinderen die houden van creatief bezig zijn, kunnen deze kerstvakantie hun talenten ontdekken in het Amsterdam Museum. Tijdens workshops gaan zij aan de slag met het thema vrijheid en maken zij kennis met nieuwe technieken. Bij de workshops schuiven kunstenaars Anouschka Boswijk, Anta Lô, Carmen Schabracq, Janne Igbuwe, Malou Sumah, Marlou Fernanda, Noémi Beyer en Peggy Reiziger aan. Dit zijn makers die betrokken zijn geweest bij het ELJA Kindermuseumlab.
 
Praktische informatie
Datum:23 december 2023 t/m 7 januari 2024 (met uitzondering van 25 en 26 december en 1 januari)
Tijd:14.00 – 16.00 uur
Locatie:Amstel 51
Voertaal: Nederlands
Toegang: Gratis bij een geldig entreebewijs – bestel je tickets via amsterdammuseum.nl
Info: Zie website  
 
Foto Labsessie ELJA Kindermuseum. © Bobbie Wagenaar.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK