H’ART Museum lanceert eerste editie Winterfeest

Gelet op de feestdagen van dit seizoen komt H’ART Museum met een scala aan activiteiten om het voor museumbezoekers van 8 tot 88 feestelijk te maken. De eerste editie ging vrijdag 8 december van start met het aanlichten van een metershoge (duurzame) kerstboom in de entreehal. Tot 8 januari 2024 zijn er winterse concerten – die in samenwerking met Winteravonden aan de Amstel georganiseerd worden lezingen, gratis rondleidingen, workshops en een kleurwedstrijd voor kinderen. Iedere week is er een winnaar en de winnaars krijgen expositieruimte in het museum. Om het Winterfeest voor gezinnen en jongeren echt bijzonder te maken heeft iedereen tot 18 jaar gratis entree tot de Caesar-tentoonstelling.

 

Ook de Museumshop en het Grand Café doen mee met speciale Winterfeestaanbiedingen. Zo bereidt chefkok Gabriele de Vincentis een speciale Caesar-pizza volgens authentiek recept. De kastanjebomen in de historische binnentuin zijn uiteraard sfeervol verlicht. En eenmalig kan de concertvleugel van het museum door pianoliefhebbers worden bespeeld. Op veler verzoek is deze Bechstein-piano, net zoals de inmiddels populaire stationspiano’s, beschikbaar. Hij staat in de prachtige concertzaal, de oude Kerkzaal met uitzicht op de Amstel. Reserveren is niet mogelijk; wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Creativiteit staat centraal gedurende het Winterfeest. Denk aan de concerten van partner Winteravonden. Zij brengen jonge talenten, maar ook het geliefde muzikale sprookje Peter en de Wolf in de bekende uitvoering van Frank Groothof. De jongste generatie kan aan de slag aan de knutseltafels in het Grand Café of in de ateliers tijdens creatieve workshops voor het hele gezin.

 

Hoogtepunten Winterfeest 2023/2024

 • Caesar-lezing door schrijver en kunsthistoricus Karin Braamhorst, Vrije Academie
 • Gratis familieateliers met Caesar-rondleiding en creatieve opdracht in het atelier
 • Concertvleugel bespelen in de Kerkzaal
 • Gratis rondleidingen in de Caesar-tentoonstelling, dagelijks om 14 uur
 • Winteravonden met ook meerdere pop-up concerten in het museum
 • Speciale tekenwedstrijd voor kinderen met expositieruimte voor de winnaars

 

De feestdagen worden gevierd in H’ART Museum vanaf vrijdag 8 december 2023 tot 8 januari 2024. Zondag 7 januari is de laatste dag. Om het voor gezinnen en jongeren echt bijzonder te maken heeft iedereen tot 18 jaar gratis entree tot de Caesartentoonstelling

H’ART Museum Winterfeest wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van de deelnemers van de VriendenLoterij. Kijk voor het actuele programma, tijden en tickets op hartmuseum.nl.

 

Drie musea onder één dak: nu te zien

 • H’ART Museum Julius Caesar – ik kwam, ik zag en ging ten onder
 • H’ART Museum Nami Nami Noooom, Yalla Tnaaam van Mounira Al Solh, winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs
 • H’ART Museum Schilderij als theater, gemaakt door Talent @H’ART Museum  
 • Amsterdam MuseumPanorama Amsterdam. Een levende geschiedenis van Amsterdam en diverse wisselende tentoonstellingen waaronder Refresh Amsterdam. War & Conflict
 • Museum van de Geest Who Cares? Een eerbetoon aan slachtoffers en helden van de zorg tijdens WOII

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK