Herzien tentoonstellingsprogramma Stedelijk Museum Amsterdam 2020

Na de noodgedwongen sluiting opent het Stedelijk Museum na twee maanden op 1 juni weer de deuren! Sommige tentoonstellingen zijn verlengd, andere zijn verplaatst naar later dit jaar of naar 2021.

 

Nam June Paik, The Future is Now, Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Peter Tijhuis

 

NAM JUNE PAIK – THE FUTURE IS NOW
Voorlopige einddatum: 23 augustus 2020
Deze tentoonstelling zal verlengd worden, aankondiging volgt

Dit grootste overzicht van Nam June Paik in jaren neemt ons mee in zijn oeuvre: kunstenaar, visionair en pionier. Zijn werk is gebaseerd op de impact van massamedia en is het beste te beschrijven als speels, innovatief, multidisciplinair en experimenteel. Hij introduceerde de term ‘elektronische snelweg’ en voorspelde daarmee al in de jaren zeventig de toekomst van communicatie in het huidige internettijdperk. Deze tentoonstelling zou openen net toen het museum op 13 maart moest sluiten, dus dit is de eerste kans om hem te zien!

 

Carlos Amorales, Los Amorales, 1996. Met dank aan de kunstenaar, kurimanzutto en Nils Stærk

 

LAATSTE KANS: CARLOS AMORALES – THE FACTORY
Oorspronkelijke einddatum: 17 mei 2020
Verlengd tot en met 7 juni 2020

Deze populaire tentoonstelling van Carlos Amorales, een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars, is verlengd t/m zondag 7 juni. In veertien zalen combineert Amorales ruimtelijk werk, schilderingen, tekeningen, video’s, druksels, weefsels, animaties en geluidswerken tot grootschalige installaties in een open, niet-chronologisch parcours. Sommige werken zijn speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. Een van de werken, Black Cloud, bestaande uit circa 15.000 zwarte papieren vlinders, is bijzonder geliefd bij het publiek, te zien aan de vele posts op Instagram.

 

Bertien van Manen, Eva, Sasha and Alosha. Shachunia, 1993

 

BEYOND THE IMAGE: BERTIEN VAN MANEN & FRIENDS
Oorspronkelijke einddatum: 9 augustus 2020
Verlengd tot en met 4 oktober 2020

Ongewoon eerbetoon aan Bertien van Manen, een grootheid in de Nederlandse fotografie. Haar series worden in de tentoonstelling gecombineerd met het werk van fotografen als Nan Goldin, Boris Mikhailov en Rineke Dijkstra. Hoewel haar werk al decennialang wordt verzameld door musea als het Stedelijk, het Museum of Modern Art in New York en het fotomuseum in Tokyo, is dit wereldwijd het eerste grote overzicht van haar oeuvre.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK