In Zandvoort valt genoeg te ontdekken!

Zandvoort is één groot openlucht­museum en het aanbrengen van kunst in de openbare ruimte is hier een traditie.

 

Ontdek de buitenexpositie ‘Ode aan het Landschap” in combinatie met de EK Zandsculpturen die verspreid staan door het centrum van Zandvoort.

Maak een mooie sloppieswandeling door het oude centrum van Zandvoort. Of volg de buitenbeeldenroute die bestaat uit een looproute langs meer dan 25 beelden op andere de boulevard, in het duingebied en woongebieden. volgen, die u op verschillende plekken brengt waaronder de boulevard in Zandvoort. 

Voor wie liever onder begeleiding op pad gaat is er de mogelijkheid om met een gids een cultuurhistorische wandeling te maken door Zandvoort of de Amsterdamse Waterleidingduinen. Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u mee met de Oud Zandvoort Wandeling door het vissersdorp. 

Combineer uw wandeling met een bezoek aan de tentoonstelling “Ode aan het Landschap” in het Zandvoorts Museum. Gastcurator Dolf Middelhoff heeft 29 vooraanstaande Nederlandse kunstenaars, uit het hele land, bereid gevonden een bijdrage te leveren aan deze expositie. Een zeer breed spectrum wordt er aan kunstuitingen, technieken en materialen: olieverf, acryl, aquarel, inkt, pastelkrijt, etsen, sculpturen, keramiek, fotografie, textiel, land-art en lichtkunst. 

Daarnaast is gestreefd naar een zo breed mogelijke interpretatie van het thema ‘landschap’. Het landschap geportretteerd – puur om de schoonheid, het landschap als idee – in meer of minder abstracte vorm, het landschapsdetail, het industriële landschap, het stedelijk landschap, het landschap als decor voor een verhaal.

 

De routes zijn verkrijgbaar bij het Zandvoorts Museum. 

Zandvoorts Museum

open van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 16.00 uur

www.zandvoortsmuseum.nl

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK