Jaar met twee gezichten voor Teylers Museum

De opening van Pieter Teylers Huis, de ontdekking van twee Bernini’s in de collectie, twee geliefde tentoonstellingen en een goedbeluisterde podcast: ondanks de langdurige gedwongen sluiting kende 2021 veel hoogtepunten voor Teylers Museum. Dat 2022 begint met gesloten deuren is een tegenvaller, maar vol goede moed én met de nieuwe algemeen directeur Marc de Beyer gaat het museum het nieuwe jaar in. Goed nieuws voor iedereen die Vogelpracht nog niet gezien heeft: de tentoonstelling wordt verlengd tot en met 29 mei 2022.

 

Vaak uitverkocht
Was het museum in 2020 bijna 16 weken gesloten, in 2021 waren dat maar liefst 24 weken. Desondanks verwelkomde Teylers toch nog 59.692 bezoekers. Door de 1,5-meterregel en de langdurige sluitingsperiode konden er minder mensen ontvangen worden dan normaal, maar dat de tentoonstellingen John Constable en Vogelpracht goed gewaardeerd werden, bleek uit het feit dat de tijdsloten over het algemeen uitverkocht waren.

 

Online
Online was het een heel goed jaar voor Teylers Museum: het aantal volgers op de sociale kanalen groeide gestaag door. De podcast Museum van de Verwondering door Diederik Jekel en Dide Vonk werd meer dan 14.000 keer gedownload en zorgde voor veel positieve reacties. Ook de reeks korte filmpjes met specialisten die werkten in Pieter Teylers Huis werd zeer gewaardeerd.

 

Marc de Beyer nieuwe algemeen directeur
Deze week begon Marc de Beyer als nieuwe algemeen directeur van Teylers Museum. Marjan Scharloo, die per 1 januari aftrad, overhandigde hem symbolisch de sleutel van de voordeur. Stan Kaatee, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Directeurswisselingen bij Teylers Museum komen niet vaak voor, de laatste was in 2001. De overdracht van Marjan Scharloo aan Marc de Beyer is dus best een bijzonder moment. Ik ben blij met zijn komst en de Raad van Toezicht heeft er alle vertrouwen in dat het museum klaar is voor de toekomst!’

 

Vogelpracht
Teylers Museum hoopt weer zo snel mogelijk open te gaan. Op veler verzoek is de tentoonstelling Vogelpracht, met de mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie van Teylers Museum, verlengd tot en met 29 mei 2022. Zodra bekend is wanneer de musea open kunnen, wordt het weer mogelijk om tickets (om) te boeken.

 

 

Foto: Marjan Scharloo overhandigt de sleutel van Teylers Museum aan Marc de Beyer. © Wiebrig Krakau

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK