Lezing Anne Joustra in Historisch Museum Haarlemmermeer

De geschiedenis van Haarlemmermeer is één lange reeks van ‘Eureka-momenten’. Anne Joustra, lid van Meer-Historie, vertelt op zondag 29 oktober over de vele innovaties die in deze polder zijn gedaan. De eerste pioniers troffen een woeste leegte aan. De manier van boeren, die ze van huis uit geleerd hadden, werkte hier niet. Ze moesten zelf uitvinden wat het beste paste. Het leidde tot een constante zoektocht naar verbeteringen en vernieuwingen die tot op de dag van vandaag in het Haarlemmermeerse DNA zit. Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van de ‘Maand van de Geschiedenis’. Het thema van dit jaar is Eureka! Innovatie is van alle tijden. Daarom wordt er deze oktobermaand een ode aan de makers van de vooruitgang, de architecten van de wereld van morgen. U bent van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen en vooraf Historisch Museum Haarlemmermeer te bezoeken.

 

Informatie

Historisch Museum Haarlemmermeer aan de Bosweg 17 in Hoofddorp is open om 13.00 uur. De lezing start om 15:30 uur. Met een museumkaart kunt u gratis naar binnen.

Wilt u de lezing bijwonen, meldt u dan aan met een bericht aan aanmelden@shmdc.nl. Meer informatie vindt u opwww.haarlemmermeermuseum.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK