Mooi Goed! Duik in de Wereld van Scheepsarcheologie bij Batavialand!

Museum Batavialand verwelkomt bezoekers met een buitengewone tentoonstelling die de verloren schatten van eeuwenoude scheepswrakken tot leven brengt: ‘Mooi Goed! – spullen boven water’.

 

De tentoonstelling combineert fotografie, eeuwenoude voorwerpen en kunstzinnige belichting om bezoekers onder te dompelen in de fascinerende wereld van scheepsarcheologie.

Fotograaf Michel Ditzel heeft met zijn artistieke oog de voorwerpen op een unieke wijze vastgelegd. Stijlvolle foto’s die aandoen als stillevens, gecombineerd met de historische stukken zelf, creëren een sfeervol ambiance die de bezoeker meeneemt naar lang vervlogen tijden.

 

Kwestbaar

Alle voorwerpen komen uit het Nationaal Scheepsarcheologisch Depot, gevestigd in Batavialand. Hoewel deze eeuwenoude voorwerpen er prachtig uitzien, zijn ze ook kwetsbaar, waardoor ze slechts voor een beperkte tijd tentoongesteld kunnen worden.

Onder deze objecten bevinden zich onder andere een rijkelijk versierd mes, eeuwenoude kobaltblauwe kruiken en een zilveren zakhorloge. Gezamenlijk creëren deze voorwerpen een visueel feest dat de materiële cultuur van historische schepen op de Zuiderzee tot leven brengt. Opmerkelijk is dat enkele van deze objecten afkomstig zijn uit een wrak van een ventjager, waarvan ditzelfde wrak ook te bewonderen is in Museum Batavialand.

 

Interactief

De tentoonstelling biedt ook interactieve mogelijkheden. Bezoekers kunnen zelf een eigen stilleven maken met replica’s van de oude voorwerpen uit ‘Mooi Goed!’. Dit maakt de ervaring niet alleen educatief, maar ook hands-on en vermakelijk voor alle leeftijden. De tentoonstelling is toegankelijk voor iedereen, inclusief rolstoelgebruikers. ‘Mooi Goed!’ is te zien tot en met maart 2024. De tentoonstelling is inbegrepen bij het standaardticket voor Batavialand en kost niets extra.

 

Over Batavialand

Museum Batavialand is dé plek die het verhaal vertelt van oud land, water en nieuw land. Van de prehistorie, toen mensen al zo’n 7.000 jaar geleden door het huidige Flevoland liepen, tot de tijd dat de woeste Zuiderzee talloze schepen naar de bodem deed zinken, waarvan de restanten nu in de Flevolandse grond te vinden zijn. Het museum neemt je ook mee in het fascinerende verhaal van de inpoldering van Flevoland, waar Nederland uit de voormalige Zuiderzee een geheel nieuwe provincie schiep.

 

Meer informatie www.batavialand.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK