Nationale Molendag 2023 breekt bezoekersrecord

Met circa 150.000 bezoekers heeft de 50ste editie van de Vriendenloterij Nationale Molendag een nieuw record gevestigd. Circa 850 molens in heel Nederland openden hun deuren en organiseerden allerlei activiteiten: van pannenkoeken bakken tot rondleidingen, van concerten tot oud-Hollandse spelletjes. “Het prachtige weer zal een belangrijke rol hebben gespeeld bij het halen van deze mijlpaal,” zegt directeur-bestuurder Nicole Bakker van De Hollandsche Molen. “Dat dit de 50ste Nationale Molendag was en dat wij dit jaar 100 jaar bestaan, zullen ook geholpen hebben.”

 

“Zo’n groot evenement kan niet plaatsvinden zonder de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers op en rond de molen,” stelt Bakker. “Wij zijn hen en Het Gilde van Molenaars enorm dankbaar dat er weer zoveel enthousiasme en inzet was om al die duizenden belangstellenden te ontvangen.”

 

Over De Hollandsche Molen
De Hollandsche Molen bestaat dit jaar 100 jaar en zet zich al een eeuw lang in voor het behoud van monumentale wind- en watermolens in ons land. Daardoor telt Nederland nog steeds zo’n 1.200 molens. Molens die schitteren in het landschap, het dorp of de stad en die je vaak ook kunt bezoeken. Duizenden vrijwilligers zorgen ervoor dat de molens ook daadwerkelijk kunnen draaien en malen.

 

Foto © In the picture, Jan-Willem Houweling

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK