Op koers naar het leukste familie-uitje!

In de meivakantie op museumbezoek en dit combineren met een zonnig dagje uit? Bij Het Scheepvaartmuseum kan het! Zowel binnen als buiten is er weer van alles te doen voor families met kinderen van alle leeftijden. Toon je creativiteit en maak een eigen kaart op het Open Plein, ga zelf op pad met de kijktocht of neem een kijkje op het VOC-schip Amsterdam. De kleinste museumbezoekers kunnen op avontuur in de familietentoonstelling Duiker Doris. Kom je ook langs?
 
 
De buitenlucht in
De meivakantie is hét moment om de lente te vieren en de buitenlucht in te trekken. Families met kinderen zijn hiervoor bij Het Scheepvaartmuseum aan het juiste adres. Stap buiten de steiger op, waar je niet alleen het VOC-schip Amsterdam en de Koningssloep kan bewonderen, maar in het weekend van 29 en 30 april ook het gastschip Tara. De Tara is een bijzondere tweemaster en wordt gebruikt voor onderzoek naar het leven in zee!
 
Zet jezelf op de kaart 
Ook binnen valt er natuurlijk een hoop te beleven. Op het Open Plein kunnen families een zelfbedacht eiland tekenen en deze een plek geven op een grote papieren zee. Ook zijn er in het hele museum fascinerende feitjes te beluisteren in de junior audiotour, speciaal voor kinderen. Ga op zoek naar de gezichten van allerlei mensen op zee met de portretten-kijktocht, of leer van alles over het grootste levende zeedier in de tentoonstelling Het verhaal van de walvis.
 
Duiker Doris 
In Het Scheepvaartmuseum zijn families met kinderen van alle leeftijden welkom: dat geldt ook voor de allerkleinsten. In de nieuwe tentoonstelling Duiker Doris gaan peuters en kleuters (2+) met hun gezelschap op avontuur in de wereld van een kleine duiker die zoekt naar de verloren lamp van een vuurtoren. Extra leuk: in het café-restaurant ligt een Duiker Doris-kleurplaat klaar, en dagelijks om 10.30 en 15.30 uur neemt de rondleider kinderen tussen 2 en 6 jaar mee de wereld van Doris in en laat zien wat er op zee allemaal valt te zien, horen en voelen.  
 
Kom jij het museum inspecteren?
Mooi nieuws: Het Scheepvaartmuseum heeft van kinderen uit heel Nederland een 8,8 als rapportcijfer gekregen en mag zich daarom ook in 2023 weer een ‘Kidsproof’ museum noemen! Ook in de voorjaarsvakantie kunnen jonge museumfans t/m 12 jaar een inspectie doen, leuke vragen beantwoorden en een online collage maken. Een extra leuke manier om onze tentoonstellingen te ontdekken! Beantwoord de vragen en maak kans op prijzen… Lees hier meer.
 
Bekijk hier het volledige vakantieprogramma. Het Scheepvaartmuseum is in de meivakantie (22 april t/m 5 mei) ook op maandagen open, en alleen op Koningsdag (donderdag 27 april) gesloten. De activiteiten zijn gratis te beleven met een geldig museumentree (gratis voor Museumkaart- en Stadspashouders).

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK