PAUL STORK NIEUWE ZAKELIJK DIRECTEUR FRANS HALS MUSEUM

Op 1 juni start Paul Stork als zakelijk directeur van het Frans Hals Museum in Haarlem. Hij zal als adjunct directeur in tandem werken met algemeen directeur Ann Demeester. Paul wordt verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering van het museum. Ann Demeester, algemeen directeur Frans Hals Museum: “Met Paul Stork krijgt het Frans Hals Museum een zakelijk directeur met passie voor beeldende kunst, ruime ervaring in het bedrijfsleven en een neus voor onverwachte mogelijkheden. De ideale bagage om samen te bouwen aan een duurzame toekomst van het Frans Hals Museum in een tijd vol uitdagingen.”.

 

Paul Stork
Na zijn studie Industrieel ontwerpen in Delft werkte Paul Stork (1962) enige tijd als strategisch consultant voor hij aan de slag ging bij digital designbureau Fabrique. Bij Fabrique was Paul van 1998 tot 2018 als partner en directeur verantwoordelijk voor de interne organisatie en financiën. Ook initieerde hij er de succesvolle portefeuille ‘musea’, met internationale klanten waaronder Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Louvre Abu Dhabi, MUAC Mexico en Frans Hals Museum. In 2018 besloot Paul zijn carrière te vervolgen in de culturele sector o.a. als interim zakelijk directeur voor Introdans en zakelijk leider van muziektheatergezelschap OpusOne. De functie van zakelijk directeur bij het Frans Hals Museum past in Pauls ambitie om zijn ervaring en ondernemerschap in te zetten voor een sterke culturele sector.

 

Paul Stork: “Ik kijk er enorm naar uit om mijn ervaring in te zetten voor het Frans Hals Museum. De manier waarop dit unieke Haarlemse museum oude met nieuwe kunst combineert en daarbij steeds zoekt naar de relevantie van zijn collectie voor zijn omgeving is nu belangrijker dan ooit. Dat maakt het een sterk merk met veel potentie. Ik heb er veel zin in om met Ann Demeester en de rest van het team samen te werken aan de uitdagingen die er altijd zijn, zeker nu het museum na de lange lockdown hopelijk binnenkort weer open mag.”.

 

Familieconnectie
Een interessante bijkomstigheid is dat Paul een bijzondere familieconnectie heeft met het Frans Hals Museum. Het museum bezit meerdere werken van zijn oudouder (de grootvader van zijn overgrootvader), de Haarlemse schilder Jan Adam Kruseman (1804-1862). Zo zal Krusemans ‘Portret van Dorothea Steenkamp’ (1836) -de moeder van Jan Adam en de oudgrootouder van Paul- te zien zijn in de tentoonstelling ‘Who is she? Portretten vertellen‘, die 25 juni opent in Frans Hals Museum locatie Hal. In deze tentoonstelling daagt het museum bezoekers uit om anders te kijken naar portretten van en over vrouwen uit de collectie naar aanleiding van Patricia Kaersenhouts installatie ‘Guess who is coming to dinner too?’ over heldinnen van kleur.

 

 

Foto’s:

Links: Jan Adam Kruseman (1804-1862), Zelfportret, 1827, Frans Hals Museum, Haarlem * 
Rechts: Jan Adam Kruseman (1804-1862), Portret van Dorothea Steenkamp, 1836, Frans Hals Museum, Haarlem
Bovenaan: Milagro Elstak, Paul Stork, 2018  

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK