Potje Ping Pong? Kom spelen in het Stedelijk!

Mouwen opgestroopt, zonnebril op en je tafeltennisbatje in de in de hand. Deze zomer daagt het Stedelijk jou uit voor de leukste (en veiligste) vakantiesport in hartje Amsterdam. Kom een potje pingpongen in het Stedelijk! Versla je tegenstander met een listig balletje of sla over en weer tot een nieuw record. Wat jouw speelstijl ook gaat zijn, in het Stedelijk kom je de zomer door.

Kunst en sport, een ongebruikelijke combinatie? Niet volgens kunstenaar Rirkrit Tiravanija, die met zijn chromen tennistafel spelen tot kunst verheft. Voor hem is zijn werk pas af als het publiek meedoet en in contact komt met elkaar. En dat kan nu, op 1,5 meter afstand. Het werk heet ook nog eens Tomorrow is the Question – toepasselijker kan het niet in deze coronatijd.

 

Het spelen van een potje tafeltennis kent volgens Tiravanija verschillende historische referenties: van de pingpongwedstrijden die de Slowaakse kunstenaar Julius Koller in de jaren 70 in een galerie in Bratislava organiseerde, tot de ‘pingpongdiplomatie’ van de Verenigde Staten in de tijd van de koude oorlog. De VS organiseerden in 1971 in China een pingpongtoernooi tussen Amerikaanse en Chinese spelers onder het motto “Friendship First, Competition Second”. Pingpongen in het museum is naast leuk, dus ook erg historisch verantwoord.

Combineer jouw bezoek aan het Stedelijk met een potje pingpong!

Boek nu je tijdslot en koop een kaartje. Gratis voor bezoekers onder de 18 jaar of bezoekers met Museumkaart, Stadspas en Lerarenpas. Studenten betalen € 10.

 

Foto: Thomas Müller.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK