Programma Zomer in Teylers bekend

Komende zomer richt Teylers Museum de schijnwerpers op zijn vaste collectie en rijke historie tijdens de eerste Zomer in Teylers. Van 9 juli tot en met 4 september bruist het van de activiteiten rondom de drie pijlers van het museum: wetenschap, kunst en de idealen van grondlegger Pieter Teyler. Vanaf vandaag staat het programma op teylersmuseum.nl: download het blokkenschema en bestel tickets voor een zomerse museumervaring in het oudste museum van Nederland.

 

Het programma is veelzijdig en biedt voor alle leeftijden wat wils. Op iedere dag van de week is er iets te doen. Zo kun je op maandag tot grote hoogte stijgen en (in kleine groepjes) de Sterrenwacht bezoeken, het hoogste punt van het museum bovenop de Ovale Zaal, iets wat zelden mogelijk is. Op dinsdag kun je handen leren tekenen in de Eerste Schilderijenzaal en op dinsdag en vrijdag zijn er demonstraties van de replica van de Grote Elektriseermachine, een van Teylers topstukken. Er zijn bijna dagelijks rondleidingen door de niet voor publiek toegankelijke Bibliotheek en het recent geopende Pieter Teylers Huis en nog veel meer. Ook families kunnen kiezen uit een breed aanbod: leer samen anders kijken naar alles wat je in het museum ziet met het familie-doe-boekje of maak je eigen vulkaan en laat hem uitbarsten. Kinderen kunnen zich laten voorlezen, hun gedachten over heden en toekomst met krulletters opschrijven in een akte en mee met de theatrale tour Spoken in Teylers Huis. De meeste activiteiten zijn geschikt voor iedereen vanaf zes jaar (zie het blokkenschema voor de details).

 

Ontdekkingstocht
Naast alle activiteiten kunnen bezoekers ook zelf op ontdekkingstocht langs drie routes door het museum: een wetenschapsroute, een kunstroute en een route ‘Idealen van Pieter Teyler’. In elke zaal vertelt een medewerker – via film of live – meer over het belang van de ruimte, een collectiestuk of de rol van een oud-collega uit het verleden. Natuurlijk is het ook mogelijk om ‘gewoon’ te genieten van de veelzijdige collectie. Soundscapes, zitzakken, lekker eten en drinken en kleurrijke accenten in de zalen dragen bij aan de zomerse (festival)sfeer.

 

Oudste museum van Nederland
Teylers Museum is het oudste museum van Nederland: de Ovale Zaal, de ‘parel’ van het museum, opende in 1784. Via de indrukwekkende, lange marmeren gang van het voormalige woonhuis van Pieter Teyler (1702-1778) betrad de bezoeker dit destijds hypermoderne laboratorium en verwonderde zich over de nieuwste wetenschappelijke uitvindingen, interessante boeken en de kunst van dat moment.

 

Praktisch
Het museum is van 9 juli tot en met 4 september dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis, er is wel een ticket voor het museum nodig. Op de dag zelf kun je een deelnamevoucher afhalen in het museum. Voor de zondagochtendactiviteit word je wel gevraagd om van tevoren tickets te bestellen. Kijk op teylersmuseum.nl voor het programma-overzicht en tickets.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK