Twee exposities “Druktechnieken”

In De Waag exposeert “Etsatelier42”, in de Kloostergangen exposeren leden van KZOD, die ook veel met druktechnieken werken. Beide exposities starten op 22 april a.s.. In de Waag duurt de exposities tot en met 9 mei, in de Kloostergangen tot en met 4 juni.

 

Etsatelier 42 bestaat uit een groep van acht mensen die samen de ambachtelijke grafische technieken uitvoeren. De leden, Chiel Braat, Dini Mol, Sanne Kemp, Thea Ackema van deze hechte groep zijn sinds 1985 bij elkaar. Later zijn daarbij aangesloten Connie Vlasveld, Otie van Vloten, Pieter van Oppenraay en Maria Roozen. Vanaf 2007 huren zij zelfstandig een atelierruimte. Het eerste atelier was lokaal 42, vandaar de naam. Nu heeft “Etsatelier42” een atelier in het gebouw Bogota in Halfweg.

Ieder lid van de groep heeft een duidelijk herkenbaar handschrift. Een aantal zijn zeer bedreven in etsen met meerdere platen en anderen ook in het maken van linosneden. Het maken van etsen of lino’s met meerdere kleuren is een uiterst precies werk en vergt veel tijd. We zijn niet snel tevreden met het resultaat, de lat ligt hoog. Inspiratie bronnen zijn natuur, reis indrukken, verhalen, sprookjes, fantasie en nog veel meer.

De deelnemende kunstenaars aan de expositie “Druktechnieken” in de Kloostergangen hebben zowel traditionele als moderne technieken toegepast.

Zoals: (kleuren)ets, polymeer ets, linogravure (droge naald techniek), linogravure (reductie techniek), zeefdruk, reliëfdruk, vlakdruk, houtsnede, monotype en gemengde grafische technieken.

 

KZOD richt beide exposities daadwerkelijk in, maar laat ze ook op de website van KZOD zien (www.kzod.nl).

 

De Expositie in De Waag is op afspraak te bezoeken t/m 9 mei. Er mag, gezien de Corona maatregelen slechts één persoon tegelijk naar binnen. Hiervoor kan een tijd gereserveerd worden tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Reserveren op mailadres ackema@planet.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en de gewenste dag en tijd. Aanmelden moet voor 18.00 uur de dag ervoor.

 

De Kloostergangen zijn officieel nog niet open als tentoonstellingsruimte, het is een publiek toegankelijke ruimte van de gemeente en alleen toegankelijk tijdens kantooruren (ma t/m vrij van 08.00 tot 17.00 uur).

 

Beeld: Achter het Masker, Nijland

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK