Vistas Galore! Stories & Territories

Nu te zien in de Vishal: Jasper Rietman, Moxarra González, Almas Pieters, Beth Namenwirth, Ytje Veenstra (curator). Het vormgeven van een eigen territorium in beeld en materiaal, is wat de bovengenoemde kunstenaars bindt. Omzwervingen, imaginair of fysiek, in materiaal of via onderzoek, resulteren in beeldverhalen waarin zowel het persoonlijke als het universele tot uiting komt.

 

Jasper Rietman werkt aan een zelfgeschreven verhaal. Het bevat futuristische en fantasievolle elementen, maar gaat vooral over actuele thema’s als klimaatverandering, automatisering, armoede, oorlog en corporatisme. Science fiction als spiegel voor de huidige staat van onze wereld.

Moxarra González levert commentaar op de ontwikkelingen in digitale kunst en cultuur op de blockchain. Vol energie en humor relativeert hij hype en status. Daarbij bedient González zich van bekende beeldelementen uit de media, die hij vervormt en parodieert.

Almas Pieters borduurt in haar textielcollages letterlijk voort op beeldmateriaal samengesteld uit afbeeldingen van het internet en uit tijdschriften. Geïnspireerd door fotografie, monsters, mythologie, muziek en patronen, combineert ze vervreemding met humor.

Beth Namenwirth focust zich in haar werk op alledaagse details. Door deze in olieverf op doek vast te leggen, krijgt het tijdelijke karakter van windjacks, kousen, snoepjes, poppen en hotpants eeuwigheidswaarde.

Ytje Veenstra doet verslag van haar verblijf in Arizona en Californië, waarbij ze de verhalen van inwoners en haar eigen ervaringen optekent.

 

Deze expositie sluit aan bij de Stripdagen Haarlem, die van 31 mei t/m 2 juni plaatsvinden.

NB: De Vishal is gesloten op 1e Pinksterdag (19 mei).

Beeld boven: Ytje Veenstra, Touchdown, 2023

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK