Zandvoorts museum: Frisse Wind

Ada Breedveld is aan het begin van de hongerwinter in 1944 geboren in Dordrecht. Haar ouders zijn, samen met Ada’s broers het verwoeste Rotterdam ontvlucht. Zoals elk naoorlogs kind was het bestaan moeilijk en hard. Ada vindt gelukkig veel vreugde in het tekenen en schilderen. Vanaf de kleuterschool wordt elk moment aangegrepen om te experimenteren met kleuren en lijnen. Geen stukje papier is veilig voor de creatieve Ada. Na haar opleiding is zij gaan werken, maar geen van haar banen geeft haar die vreugde en bevrediging die ze wel haalt uit het tekenen en schilderen. Al haar vrije tijd gaat dan ook op aan tekenen en studeren om zich verder te bekwamen.

Ada experimenteert met kleuren, materialen en verschillende thema’s. Een tijdschrift waarin de betekenis van het woord surrealisme wordt uitgelegd geeft haar werk een richting tot “de zogenaamde vrije wereld”. De plaats van het soms krampachtige realistische kon worden ingenomen door fantasierijke, kleurrijke en vooral vrolijke combinaties. Samen met beeldende kunstenares Liesbet Milort richt zij de ruimtes in van het Zandvoorts Museum in het thema: Frisse wind.

Elke kunstenaar heeft een eigen verhaal. Het verhaal van Liesbet Milort begint in 1984 op Kunstacademie Minerva in Groningen. Zij studeert hier in 1989 af, om zich vervolgens als beeldend kunstenaar te vestigen in Amsterdam. Het werk van Milort handelt rond het vaste thema ‘Portretten uit Holland’. Haar atelier bevindt zich in Zaandam.

 

 

Zandvoorts Museum

Openingstijden: Maandag gesloten

Dinsdag t/m zondag open van 10.00-17.00 uur.

Swaluestraat 1, Zandvoort

www.zandvoortsmuseum.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK