Zondag 19 juni: Nationale Archeologie Dagen

Hoe leuk is het om eens binnen te kijken op een plek waar je normaal niet kunt komen? Op zondag 19 juni van 12.00-16.00 uur worden voor een keer de deuren van het archeologisch depot van de gemeente Haarlem open gezet!

 

Die dag organiseren de archeologen van Team Erfgoed van de gemeente Haarlem samen met de Archeologische Werkgroep Haarlem (AWH) een open dag in het depot. Hier is de archeologische collectie van de stad opgeslagen. Zoals heel veel aardewerkscherven maar ook kookpotten, tegels, glaswerk, metalen voorwerpen en botmateriaal.  Allemaal bij archeologische onderzoeken in Haarlem tevoorschijn gekomen. Het depot bevindt zich aan de Korte Verspronkweg 7-9 en is normaal gesproken gesloten voor publiek maar opent voor een middag zijn deuren!

Programma 19 juni
Er is tussen 12.00 en 16.00 uur een divers programma met rondleidingen door het depot en er zijn korte lezingen over Huis ter Kleef en Nassaulaan. Iedereen kan zien hoe de restauratie van voorwerpen van glas, aardewerk en metaal  in z’n werk gaat. Er is een schervenquiz om meer te weten komen over middeleeuws aardewerk en wie wil kan zelf aan de slag en materiaal uit de gracht of beerput uitpluizen. Voor kinderen zijn er knutselactiviteiten zoals het versieren van een tegeltje of miniaturen uit klei namaken.
En heb je zelf iets gevonden, neem het mee voor het vondstenspreekuur. Dé kans om meer te weten te komen over jouw vondst en natuurlijk alle vragen te stellen aan de archeologen van onze stad!

 

Locatie: Archeologische Depot Haarlem, Korte Verspronckweg 7-9, Haarlem
Meer informatie op www.archeologischmuseumhaarlem.nl/archeologiedag 

 

Voor meer informatie over de Nationale Archeologie Dagen: www.archeologiedagen.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK